Posts

Showing posts from November, 2015

Dugaan Allah..tiada siapa yang boleh menghalang ..

Salam...

Lama tak menulis. Hobi aku memang suka menulis namun disebabkan kekangan masa yang ada banyak focus pada my 'bucuk' so aku malas nak menulis...Idea lak..bukan leh datang macam tu je...mesti kena focus..nanti idea lari..hahaha..

Aku nak share tentang sesuatu..luahan hati ni aku rasa perlu aku paparkan dalam  blog..agar apa yang aku rasa dapat dihilangkan dengan baik.

Maha Suci Allah..segalanya datang dari Allah dan hanya Allah yang berhak ke atas hambaNYA ..iaitu kita semua yang hidup di dunia ni...sekadar meminjam nyawa..meminjam oksigen yang Allah kurniakan.. Allah menurunkan dugaan dan ujian pada hambaNYA..bukan saja saja..dan pastinya kemampuan hambaNYA sudah DIA tahu.  bahkan dalam Al-Quran ada sebut perihal ini :-


”Allah tidak memberi kesusahan seseorang hamba melainkan apa yang terdaya olehnya.“ [Al-Baqarah: 286]

Aku pasti ramai yang menerima ujian dan dugaan dalam hidup. Bagi aku, ujian yang paling berat yang pernah aku terima adalah..tatkala aku di uji dengan …