Posts

Showing posts from March, 2012

Lantaklah korang nak kata aku emo!!

Salam....

Sejak keluar je result SPM, tempat keje aku dah macam kaunter pertanyaan dah..semuanya nak tahu pasal kemasukan ke Politeknik dan yang menjadi tumpuan adalah di tempat aku bekerja. Macam ni lah..kalau aku tak sibuk dengan kerja hakiki aku...iaitu menguruskan dokumen, aku tak kisah..nak duduk kat depan kaunter tu aku tak kisah tapi yang aku bengang nya..aku dah tak cukup kaki dan tangan nak siapkan kerja..alih alih yang jadi mangsa aku..kena sambut tetamu aku,kena menjawab ttg persoalan tu semua aku,  kena terima barang pos laju aku padahal sepatutnya bukan aku sebab aku bukan kerja hakiki itu.

bengong la manusia manusia yang tak sedar diri!!!!!!!!!!!!!!!

april yang di nanti

salam...

beberapa hari ni sibuk dengan kerja . Bermula sudah kerja yang banyak dan tidak akan habis...tapi kan..kerja memang tak pernah habis pun..Sewaktu duk tgk kalendar..aku baru perasan yang april akan berganjak masuk dan Mac akan pergi berlalu. Banyak perkara yang berlaku pada bulan Mac ...semuanya adalah kenangan. April? well banyak perkara yang akan berlaku...hehe satunya April Fool , seram siot..kot ada member yang nak kenakan aku tapi Insya Allah.. Selain daripada itu, hari menyambut hari tua aku..yang ke 35..OMK...dah tua dah aku ni..Selain daripada itu, ada insan yang berada jauh di perantauan akan pulang..(kalau ikut jadualnya), ..

agaknya ramai yang tak suka status kat bb aku..asyik RINDU !RINDU!RINDU je..susah kan kalau dah rindu je yang aku tahu...tapi mungkin itulah yang boleh membahagiakan aku selain merasakan bahawa aku suka merindui seseorang. Ada seseorang pernah cakap..baguslah kiranya kalau yang dirindui juga saling merindui kita....entah lah..

kelas semester 2  …

cinta cinta Yahoo Mesenger...(YM)

salam...

rasanya kali ni aku nak story satu kisah...berkenaan yahoo messenger...Di sebabkan aku ni jenis kaki chatting..so aku sering di pertemukan dengan bermacam macam lelaki. kisah kali ini adalah lelaki yang bernama abdul azis. Rasanya seingat aku...lapan tahun yang lepas..aku mengenali dia..dan masa tu jarak antara aku dan dia..adalah 5 tahun je. so dia sentiasa ada dalam list YM aku dan kami jarang berbual atau plan apa apa aktiviti..sehinggalah minggu lepas, ahad ...dia menegur aku dan yg pasti aku jenis tak sombong..aku balas la hai dia..

dari situ, kami plan untuk bertemu..dan apabila bertemu rupanya banyak kisah yang berlaku antara aku dan dia. cuma jauh di sudut hati aku rasa menyesal kerana tidak memberi peluang padanya 8 tahun yg lepas. dari ceritanya..dia berkahwin dan sudah bercerai..mempunyai seorang anak perempuan. Kisah sedih rumahtangganya aku akan simpan. Perbualan kami..berlanjutan sehinga ke pukul 2 pagi. Kami mempunyai rasa yang sama..sehinggalah kami akhirnya m…

Jenis-jenis lelaki yang aku kenali...

salam...


pada ahad lepas, aku sempat tonton rancangan NONA, berkenaan 'lelaki pisau cukur' ..good topic. kalau pompuan yang mengikis tu biasa punya topik tapi lelaki yang mengikis ...macam luarbiasa sikit citernya..Dari situ aku mendapat ilham nak pertontonkan jenis jenis lelaki yang aku kenali..kalau ada sesapa yang membaca ni n terasa so aku minta maaf awal awal...sb rasanya ini adalah sebahagian pendapat..bukan sepenuhnya ...


a. lelaki yang budiman/baik/gentleman/
   Aku sering bertemu dengan lelaki sebegini..namun masalahnya, ,mereka dah jadi suami orang dan setia pada isteri. hahaha...aku rasa macam jeles pada isteri mereka..beruntung dapat suami yang baik . lelaki jenis ini adalah lelaki yang cukup gentleman, pandai menghormati maruah perempuan dan yang paling penting bertanggungjawab. bertuah nya kalau dapat memiliki lelaki  macam ni. biarlah tak handsome or kacak tapi sifat yang mereka ada membuatkan kita sebagai wanita amat dihargai


b. lelaki anak mak
  Lelaki jenis ini, d…

apabila suami hilang pertimbangan

salam...
sebab terlalu sibuk dengan peristiwa ini, aku tak sempat tulis kat blog..ini baru ada masa....

pada 16.3.2012, lebih kurang kul 1.00 pagi, rumah bujang aku di ketuk oleh seseorang. pada mulanya, ct, member rumah yang mendengarnya. pada waktu itu, aku masih belum tidur , siapkan novel sambil layan lagu jiwang , siap pakai headset yang besar tu..so aku tak dengar apa apa ler ketukan..apabila dia bgtau aku ada orang ketuk..kami jadi cuak..very the...tapi kuatkan semangat la kononnya.
 apabila buka pintu separuh..kelihatan 3 lelaki berada dis itu. salah sorang kelihatan seperti gangster..siap pakai cincin dan bangle....adus..punya la seramnya...dia maklumkan dia mencari isterinya..yang ilang..siap tunjuk pic lagi..tapi kami yang dah panik+takut+cuak ni..terus cakap tak tahu !tak tahu!...n terus tutp pintu.
rasa takut membuatkan tidur kami tak lena...

esoknya..jumaat, aku minta guard datang..n beri penjelasan...sebelum aku nak buat report polis..yg mana satu perkara yang paling ma…

Cinta di hati rajuk dijiwa- bab 1....sila komen

salam..
akhirnya aku reveal sikit novel yang dalam proses untuk tatapan kekawan. Ini adalah bab satu dalam cerita itu.. dan belum lagi di edit sepenuhnya.kalau ada yang rasa nak komen, dipersilakan komen 

" Setiap manusia diberi pilihan dalam menentukan kehidupan mereka. Sama ada pilihan itu adalah yang terbaik ataupun tidak..bergantung kepada manusia itu sendiri kerana ianya haruslah bijak dalam menentukannya. Sepanjang hidup, inilah satu – satunya pilihan yang boleh dikatakan berat dan sukar namun demi sebuah pengharapan dan cinta..dia harus akur bahawa cinta itu bukan milik dia. Pergilah jauh-jauh wahai cinta kerana aku sudah tidak memerlukan mu lagi! Itu yang sering dia ucapkan  demi memujuk hatinya Adelia teringat akan saat –saat perpisahan itu. Edwin, lelaki yang amat di sayangi dan di cintainya namun bukan lelaki yang terbaik untuk dia. Setelah berbulan-bulan dia mengumpul bukti , barulah hari itu, dia berani berdepan dengan Edwin, memohon penjelasan agar segalanya berakhir d…

andai aku ada 'time machine'

salam...

sudah menjadi kebiasan..aku menulis berdasarkan suasana sekarang, sama ada aku di landa cinta, putus cinta, merindu, sayang seseorang or kisah semasa.. kali ini aku ingat nak share ngan u all pasal kisah kisah lama yang masih segar dalam ingatan aku..

1995, pada pertama kali aku melangkah keluar dari negeri Kelantan..sambil meninggalkan kenangan pahit di kelantan (cewahhh). aku melanjutkan pengajian aku di sebuah kolej ..SAL COLLEGE. Aku berjaya menyakinkan arwah ayah untuk masuk dan belajar dalam bidang sains komputer (masa tu bidang sains komputer amatlah baru dan popular kot)

persinggahan pertama aku adalah di USJ 14, kawasan perumahan teres dua tingkat yang masih baru ..dan kami di satu rumah tinggal...8 orang. pelbagai kerenah dan perangai ada disitu. maka bermula lah kehidupan aku sebagai pelajar..aku masih ingat lagi..bas metro yang membawa kami ke area subang parade kerana kolej itu berada di kawasan  tersebut. apabila di ingatkan aku merindui kawan kawan yang ada di …

dimana letaknya nilai perikemanusiaan?

Image
salam...

beberapa hari ini..banyak berita  berkenaan kematian kanak -kanak nurul nadira, yang ternyata di culik dan mayatnya di bakar. Kanaka-kanak berusia 5 tahun itu..adalah di antara mangsa -mangsa yang sebelum ini berlaku kes yang lebih kurang sama. Setiap titisan airmata rakyat malaysia serta doa masyarakat Malaysia tidak mampu mengembalikan mereka semua...


Nurin jazlin..kisahnya juga terlalu menyayat hati semua masyarakt Malaysia, khususnya..dan sehingga kini..pembunuhnya tidak dapat di kesan. Semoga rohnya dicucuri rahmat...

Ini adalah mangsa terbaru..kekejaman seorang atau mungkin lebih dari seorang pelaku yang membakarnya...Subhanallah..semoga rohnya juga dicucuri rahmat.


          Cuba menyelami hati seorang pembunuh yang sanggup membunuh kanak -kanak ini. Apakah di dalam hati mereka, tiada sekelumit rasa kasihan apabila memperlakukan mangsa-mangsa ini. Apa yang mereka mahukan pada kanak - kanak ini? Adakah kerana dendam terhadap ahli keluarga mereka yang lain, maka mereka y…

sesuatu yang indah itu cinta

salam..

bila bercinta..kadangkala keluarlah pelbagai ayat romantik dan jiwang yang bisa meruntun hati dan membuatkan setiap yang membacanya tahu bahawa dia dilanda demam cinta.

waktu bercinta...

mengenali dirimu...
aku jadi tak keruan..
senyumanmu..bisa mencairkan besi hati ku
lirikan matamu..bisa menyinari seluruh ruang hati yang dahulunya kelam dan gelap
suaramu..bisa menjadi nyanyian merdu untuk mengulit tidurku

waktu frust..

pergilah sayang..
andainya dengan perpisahan ini..bisa membahagiakanmu..
aku rela berpisah
mungkin aku tidak layak untuk mu
mungkin aku tidak mampu membahagiakan mu
mungkin aku hanya mampu memilikimu dari jauh..
namun...akan aku kenang segala kenangan kita....dan tersemat dihati ini selamanya...

walau apa pun, sesuatu yang indah pasti akan lahir dari jiwa kerana cinta bisa membuat kita menangis dan bisa membuat kita ketawa...hahaha...


p/s: sebenarnya aku juga tengah keliru..antara suka atau tidak; antara rindu atau benci; antara kasih atau sayang ...

Rasa cinta itu..

Image
salam..

sejak mengenali erti  CINTA..aku sering dihadapkan dengan pelbagai kisah cinta yang suka duka nya bermain dan mendiami hati aku. Segala kisah cinta ini bukanlah sesuatu yang boleh di banggakan apatah lagi CINTA adalah sesuatu yang terlalu halus pengertiannya.
CINTA PERTAMA- adalah sesuatu yang sukar di hapuskan. Aku sendiri tidak mampu membuangnya dalam erti kata yang sebenarnya...setiapkali melihat dia...kebahgiaannya..maka aku tahu bahawa dia bahagia..dan cukuplah bagi aku..
CINTA MONYET- ini adalah istilah mereka yang suka bercinta..cinta monyet bagi aku adalah express love..yang mana kita bisa jatuh cinta dengan sekelip mata. well..aku pernah alaminya dan aku akui bahawa ianya sesuatu yang menyeronokan kerana 'easy come easy go'.
CINTA SEJATI- jujurnya..tiada yang lebih sejati dari cinta kepada ALLAH. Mencari cinta sebegitu memerlukan banyak pengorbanan dan aku sendiri masih mencari jalan yang menemui aku dengan cinta pada Pencipta..

cinta, kasih sayang, rindu, sem…

AZRIN...cinta kita tak seharusnya memiliki

Image
Sudah agak lama tidak menulis kat blog . sibuk dengan trip ke langkawi dan urusan kerja membuatkan aku sukar untuk mengadap laman blog aku. Alhamdullilah, hari ni aku berkesempatan untuk berkongsi rasa tentang sesuatu yang berlaku dalam diri ku minggu lepas.
secara zahirnya aku memiliki seseorang yang jauh di mata...namun dekat di hati. AZRIN, lelaki yang sebenarnya menjadi rahsia hidup aku kerana dia seorang lelaki yang terlalu low profile dan aku sendiri sudah berjanji dengan dia untuk tidak bercerita tentang kisah cinta kami. Kisah cinta lama yang hanya bisa mendiami hatiku dan hati dia. Hubungan aku dan dia terlalu rapat namun waktu itu aku masih fobia dengan hubungan kerana baru lepas berpisah dengan suami..namun dia seorang yang tidak pernah give up..dan sentiasa memberi semangat pada ku..jarak umur 5 tahun (lebih kurang) tidak memberi halangan pada aku dan dia menjadi teman baik...
namun..hubungan sentiasa ada pasang surut dan entah di mana silapnya, kami bergaduh besar dan dia t…