Posts

Showing posts from April, 2015

38thn....umur makin meningkat, hidup makin singkat..

Image
Salam...

Hari ini adalah hari ulangtahun kelahiran aku. Mlm tadi , tepat kul 12.00 tghmalam..en tunang gigih mesej...hehe...ucapan hari lahir. tq syg...

Apa pun, bagi aku, bila 38 tahun menjengah..bermakna satu peringatan tentang umur, tentang usia dan apa yang patut di lakukan. Jujurnya..aku agak terkilan kerana , aku masih belum ada 'keluarga' , sedangkan teman teman seangkatan..dah punya anak dara/ anak bujang yang dah besar-besar. Allah Maha Mengetahui..dan aku akur bahawa ini semua perancangan dari DIA. Sebagai hambaNYA..kenalah banyak-banyak bersabar.. Insya Allah..

38 tahun..memberikan aku kematangan dan yang pasti , aku bersyukur kerana Allah memberikan aku kekuatan untuk aku hadapi semua dugaan yang diberikan oleh DIA. Semakin usia meningkat, hidup kita akan makin singkat....

Impian aku..bila dah umur cenggini..aku berdoa semoga aku dapat memulakan kehidupan baru aku, berkeluarga, dan paling penting..aku mahu hidup dalam kesederhanan dan sentiasa berada dalam keberkat…

Menunggu Hari Penting...

Image
Assalamualaikum...

Rasanya dah lama x tulis blog..bz seperti biasa...kelas dan juga kerja ..ada lah jugak terselit urusan majlis pernikahan aku nanti..

Semalam baru selesai urusan ujian HIV ..syarat wajib untuk berkahwin..so aku dan en tunang gigih la ambik cuti..g klinik kesihatan seksyen 19 seawal pagi. Sebagai orang Kelantan, akan bernikah dikelantan, kami diwajibkan utk bawa borang pengesahan dari Jabatan Agama Islam Kelantan ..download je..

Urusan kami dipermudahkan cuma aku agak nervous sebab aku agak fobia dengan klinik or hospital. Selain ujian HIV..ujian thalassemia juga dijalankan dan alhamdullilah..semuanya ok.

So..setelah ujian HIV selesai..maka completelah urusan aku dan en tunang ..dah boleh agihkan kad jemputan kawin dan hari ni..bila cross check dengan  akak aku..semua urusan di kg settle.

Syukurlah kerana semuanya di permudahkan..cuma menanti hari penting itu je. Aku berharap agar semuanya berjalan dengan lancar dan semoga urusan kami akan diberkati oleh Allah.

Tiad…