Posts

Showing posts from 2013

Mengimbau kenangan 2013

Salam...

hari ini adalah hari terakhir di tahun 2013...dan besok 2014 akan muncul..akan memberi sejuta lagi kenangan sama ada pahit or manis...

Sepanjang tahun 2013, ada banyak kenangan suka dan duka..tangisan dan ketawa ..pahit,masam dan manis..semuanya membuatkan aku menjadi lebih matang dan lebih menghargai orang di sekelilingku...

Sepanjang 2013...berikut adalah peristiwa yang berlaku...

1. awal tahun..sehari sebelum tahun baru cina , 2013..aku kehilangan seorang abang..akibat kemalangan. Seluruh duniaku gelap seketika..kerana aku hanya memiliki dua orang abang dan kedua-duanya adalah lelaki yang paling aku sayang..Pemergiaannya menjadi satu igauan pada aku kerana sehari sebelum kematian dia..aku sempat bercakap dengan dia dan jujurnya aku sendiri nak suprisekan dia..untuk ke Johor..melawat dia sementelah cuti lama..akhirnya dia yang suprisekan aku...

2. Aku bertemu semula dengan ABIE selepas berpisah. Kali ini kami menyambung semula ikatan yang putus..dan berusaha untuk menjadika…

Staff MAYBANK kena attend kursus macamana nak bezakan Kad Pengenalan dengan Kad ATM!!!

Salam...

Tengok tajuk entry aku punyalah panjang..gara-gara urusan yang aku buat pada hari ini adalah berkenaan dengan Maybank..

Ceritanya begini...

aku terpaksa menukarkan kad baru kerana kad yang sedia ada telah expired..so pada hari ini 26/12/2013 aku telah ke maybank , cawangan TTDI Jaya , untuk prose penukaran kad, bersama azlin..dan aku adalah pelanggan yang pertama  (6001) untuk kaunter pertukaran kad tersebut. Apabila number aku dipanggil, aku kemukakan kad pengenalan dan kad lama aku ..dan setelah proses semua selesai, pegawai tersebut telah memberi sekeping kertas untuk aku tandatangan dan catatkan num telefon aku. Pada masa aku tengah menulis, aku dengar dia berkata " kak..kad lama saya potong ye"..dan aku jawab ye...suddenly bila aku dongak , aku lihat mukanya berubah...seolah olah serba salah...berikut adalah perbualan aku dengan dia..,

aku: kenapa cik..saya salah tandatangan ke?

pegawai maybank: er...saya minta maaf kak, saya tersalah potong ic akak.."

aku…

Perpisahan yang menjerut hatiku...MY LADYBOSS

Image
salam...

Pada saat dan ketika ini, aku tidak mampu berkata-kata. Mungkin ianya nampak senang dan mudah namun tidak bagi aku. Mungkin bagi orang lain ianya tidak begitu penting namun, bagi aku..dia adalah antara orang yang penting dalam hidup aku..selain dari keluarga aku.
Perpisahan yang paling menggetarkan hari aku akhirnya tiba... seorang sahabat yang begitu baik akhirnya akan pergi dan aku ...aku kehilangan seorang sahabat, kawan, pengkritik, pembimbing, malahan aku anggap dia adalah saudara ku sendiri..

Semalam, apabila dia memberitahu aku yang dia akan bertukar ke Kementerian lain, maka aku tidak ada rasa untuk memberi apa apa komen kerana aku tidak mahu menerima hakikat tersebut. Namun yang terjadi akan tetap terjadi..dan aku harus relakan perpisahan ini.

Aku mengelak untuk bersedih kerana aku tau aku pasti akan menangis.. Aku simpan perasaan sedih itu ...

mengenali dia, 4tahun yang lalu..membuatkan aku bersyukur kerana dipertemukan dengan dia, berkawan dan berkongsi rasa dengan…

Filem "Penanggal"...dari pandangan aku peminat filem seram

salam

pagi isnin yang sejuk..awal pagi sampailah ke tengahari..hujan renyai renyai...hmmm tido pun sedap ni...

Kali ini aku nak bercerita tentang sebuah filem seram yang memang aku nanti - nantikan, mungkin sebab dah lama citer hantu tak de yang benar-benar menakutkan. Bukan untuk membanding-banding mana mana filem namun aku seorang peminat filem seram yang tegar..Pada jumaat malam yang lepas, aku, ladyboss dan aklima menonton citer tu...dan yang sedih..citer tu jauh dari expectation yang telah aku buat. Seriusly ianya tidak menjadi satu kisah yang seram namun lebih kepada sedih dan kelakar...walaupun ianya genre seram. Ini adalah pandangan dan persoalan yang aku boleh katakana tentang filem ini:-

1. Apa yang berlaku dengan watak "sharifah zaharah"( fasha sandha) setelah disembur oleh hantu penanggal?

2. Kenapa syarifah zaharah di ganggu oleh hantu penanggal , padahal hantu itu hanya akan muncul sekiranya ada ibu bersalin...dan syarifah zaharah adalah tetamu yang baru dtang …

Perempuan di mata lelaki

salam...

sambungan dari kisah n3 aku pasal perempuan mudah perasan.. aku nak berkongsi satu kisah..dari seorang kawan lelaki yang amat rapat dengan aku. Kami sering bersembang tentang banyak perkara dan yang paling best tentang hubungan ..kerana aku sering bercerita tentang bf-bf aku dan dia pasti akan bercerita tentang kekasih kekasih dia yang aku rasa bertuah kerana memiliki dia.

kawan aku ni seorang yang tegas, cerewet, tapi simple dalam hidupnya. Dia tidak pernah menganggap bahawa masalah itu memberikan dia stress dan yang paling best dia leh layan kerenah perempuan..sb tu dia ramai gf...hahhaha. ini adalah perbualan aku dengan dia..satu ketika dulu..berkenaan perempuan dan sikap..

kawan aku: aku tak faham la dengan perangai perempuan nih...(suara dah semacam)

aku: apsal lak? ko kan ramai awek..apa susah..

kawan aku: tak delah...aku ada kenal seorang awek ni..tapi perangainya , ya allah..macam bagus   je..

aku: apsal? dia dah kenapa?

kawan aku: Nampak cam suci je..tapi bila bercakap..y…

perempuan, kenapa mudah perasan?

salam...

n3 aku kali ini berkenaan perempuan yang mudah perasan..dan aku tidak bercerita tentang orang lain tetapi tentang aku sendiri..suatu ketika dulu.. namun pengalaman memberi aku banyak pengajaran dan alhamdullilah..aku berjaya mengawal perasaan tersebut.

ada banyak perkara yang menunjukkan seorang perempuan itu mudah perasan....terutama bila dikatakan perasaan cinta.

1. Perempuan akan mudah perasan bila seorang lelaki memberikan perhatian yang lebih pada dia..di fikiran dia..lelaki itu berminat pada dia...
hakikatnya : lelaki itu hanya menganggap perempuan itu sebagai kawan..or mungkin tempat untuk dia menggunakan perempuan itu secukupnya.

2. perempuan akan mudah perasan bila terdengar lelaki itu memanggil dia sayang
hakikatnya: lelaki itu mungkin memang suka memanggil semua kawan kawan dia 'sayang' dan tiada makna bagi panggilan itu

3. perempuan akan mudah perasan bila mendengar lelaki bercerita pasal kawin
hakikatnya: sama ada lelaki itu hanya menguji dia atau pun mer…

sehingga menjilat mangkuk...

Image
salam...

tajuk macam gempak je..

aku ni jarang nak bercerita tentang makanan..tapi kali ini aku nak citer pasal makanan sebab aku dah jatuh cinta dengan makanan ini...MEE REBUS JOHOR

kali pertama aku makan mee rebus Johor ni..masa try usha food court kat space U8..pada pertengahan Oktober.  Aku ni jenis bila makan yang berkuah selalunya akan tinggalkan kuah tu..sebab aku lebih gemar menelan isinya..haha tapi kali ini bila aku rasa Mee Rebus Johor kat foodcourt tu..aku habiskan sampai licin..tak tahu la tekak u all..tapi tekak aku memang berselera sangat dengan mee rebus Johor nih..hahah satu perubahan ketara...

Pic kat atas adalah fresh dari ladang...lunch tadi bersama LadyBoss..aku request untuk makan kat spaceU8, semata-mata mee rebus ini...dan kali ini.. aku makan sampai licin...sehingga menjilat mangkuk!! (maksudnya licin le..idok le teman jilat mangkuk) Kalau sesiapa yang nak try mee rebus ini..leh la jengah foodcourt spaceU8..cari gerai yang jual pelbagai mee n sup..sebelah gera…

Alfatihah...

Image
salam isnin untuk semua..

biasalah hari isnin..semuanya lemau..macam aku..weekend mcm tak pernah cukup..adanya nak wat..dan 90 % adalah tidor..hehehehe..jangan marah ye..

oklah..pada pagi jumaat yang dingin..aku menerima bbm dari kazen aku..memberitahu aku tentang kematian kekasihnya Z..dan kebetulan aku mengenali arwah kekasihnya , sebagai rakan fb aku. Aku memang dikhabarkan bahawa dia kemalangan pada hari selasa, operation, coma tapi aku sentiasa berdoa agar dia selamat dan aku amat berharap agar kazen aku berkahwin dengan dia.

arwah ada juga menghantar mesej kat inbox fb..bertanya khabar dan yang paling aku suka bila dia memang nyatakan pada aku betapa dia amat mencintai kazen aku dan berusaha untuk menjadi yang terbaik ..dan plan dia untuk kawin itu tetap ada..cuma kazenku masih tidak berdaya memberi jawapan "yes"...

apa pun..life must go on.. sememangnya kita tidak akan menjangka bila kita di jemput olehNya. Semua yang berlaku ada hikmah, ada maksud tersurat dan tersi…

kenapa harus begini

salam...

pagi tadi apabila aku update status kat fb..ada seorang kawan lama..bertanyakan pada aku..kenapa status aku agak sedih..macam kecewa..hmmm mungkin itulah yang aku rasa sekarang.

Dalam beberapa bulan ini..aku menghadapi banyak masalah..namun ianya bukanlah masalah yang besar cuma sedikit sebanyak mencuit perasaan dan hati ini. Bermula dari :

1. kisah aku dan abie..yang mana kami sambung semula hubungan yang terputus..bahkan kali ini kami berazam untuk  menamatkan zaman cinta kami dengan perkahwinan...

2. kisah cinta kami yang tidak direstui..,membuatkan aku rasa sedih..sayu dan kami berusaha untuk mencari solution...

3. Berusaha untuk perjuangkan cinta kami..aku sedari..abie tidak mampu untuk bersuara dengan ibu dan ayahnya...dan ianya hanya tinggal harapan...

4. masalah yang timbul...apabila dua sahabat baik bergaduh kerana aku...dan paling sedih mereka putus sahabat kerana aku..


semua kisah kisah itu berlaku dalam masa beberapa bulan  dan ianya memberikan kesan pada aku. Run…

mencari cinta

salam...

baru berpeluang nak menulis kat sini. bz dengan assignment dan yang paling best..aku hampir tertukar jadual kuliah..gara-gara terlalu pk kan pasal assignment. Kebetulan pulak dengan kes aklima..membuatkan hilang focus sekejap. syukurlah dia bertambah baik dan itu memberikan aku sedikit rasa lega di hati. Mana la x hilang focus aku..bila 3 kali dia kena minor operate kat kaki . Gugur jantung jap... oklah..bila lama tak sembang disini..hari ni aku nak bercerita tentang sesuatu..tentang cinta..tentang mencari cinta..mungkin pada sesetengah orang untuk mendapatkan cinta itu terlalu sukar, ada yang akan terus menerus menjadi seorang yang cukup setia, ada yang membenci cinta , malah ada yang terlalu berharap pada sesebuah cinta. Bagi aku, cinta adalah istilah yang terlalu biasa di dengari. Bukan untuk meninggi diri namun hakikatnya aku dan cinta tidak boleh di pisahkan..kalau tak, takkan lah cik luna pernah berkata " u mana pernah tak bercinta..persoalannya dengan siapa je&quo…

cinta itu buta...kan..?

Image
salam..

pagi Isnin yang cukup sejuk dan dingin..sebab smlm hujan sampai ke malam tadi...mood nak keje..standard ar..malas...tapi kalau duk kat rumah pun bukannya ada apa so better duk kat opis.

aku memulakan hari dengan coretan tentang cinta..hahaha...bak kata cik Luna.."arfa..mana pernah tak bercinta?...the question is ..dengan sapa?.." thanx sis sebab notice gak perangai I kan. Well hari ni aku nak citer pasal .."cinta itu buta".

Ramai orang yang jatuh cinta, menyimpan perasaan cinta dan bercinta. Beruntunglah bagi mereka yang memiliki cinta yang diberkati. Dalam dunia ini..ramai yang jatuh cinta pada orang yang salah (pada pandangan orang lain ) dan inilah yang dikatakan cinta itu buta. Banyak kisah yang aku dengar dan aku lihat, membuktikan mereka hanya perlukan cinta dalam hati mereka ..the rest..mereka tak peduli apa yang ada di sekeliling mereka.

Situasi kisah cinta itu buta...

1. Seorang kawan..berusia 30-an bercinta dengan seorang lelaki yang berumur 40-a…

sahabat baikku..AKLIMA

Image
salam....

dalam perjalanan hidup aku sorang diri..aku memang mempunyai beberapa kenalan rapat yang sentiasa memberi aku kekuatan untuk terus berjuang dalam kehidupan aku. Salah seorang kenalan rapat malah yang aku anggap saudara aku sendiri adalah Aklima.

Ternyata dugaan yang di hadapi oleh dia lebih kuat dari dugaan yang aku hadapi. Dia seorang yang kuat semangat..tabah..dan kental..Aku sering memperingatkan dia tentang penyakit dia dan seringkali kami bertekak kerana itu. Aku sayang dia dan aku tidak tahu bagaimana aku nak ekspresi kan perasaan aku terhadap dia..tentang kerisauan aku .

Dia seorang teman yang sentiasa ada di sisi aku, susah senang bersama, study bersama, menangis bersama, ketawa bersama dan ianya memberikan kesan yang cukup mendalam bagi aku.

Kali ini..dia menerima dugaan yang agak hebat apabila dia dimasukkan ke wad.. kerana kakinya yang terpaksa di operate..minor operate. Ketika itu, beberapa hari lagi nak raya haji dan aku rasa sedikit tersentuh dengan kisah di…

Pengorbanan kami

salam...

petang - petang camni..makan goreng pisang..ngan milo panas..best jugak tapi tak de goreng pisang..kuih karipap pun jadi ler.

cerita pasal tajuk entry..pengorbanan..jelasnya pengorbanan aku dan abie demi hubungan kami. Jujurnya aku banyak berubah setelah memberi peluang pada hubungan kami. Dia semakin menghargai hubungan ini..malah kerap aku dengar luahannya..dan aku merasa kesian kerana walaupun KL-SHAH ALAM, namun kami sukar untuk bertemu. shift kerja yang tidak menentu dan latihan muzik dia serta komitmen aku dengan kelas di UITM Puncak Alam membuatkan kami seolah olah berada jauh sangat. Kalau nak berjumpa..kena plan barulah boleh.

Aku tidak pernah merasakan ianya satu masalah yang besar..kerana ianya bukanlah satu tuntutan yang wajib...cukuplah aku dapat bermesej dan mendengar suara dia..memadai. Itulah pengorbanan kami yang agak besar. Kami tidak seperti couple yang lain..selalu jumpa,....

semoga Allah mempermudahkan urusan kami..aminnn


pssttt...hanya Allah yang tahu..b…

sayu dan gembira dalam masa yang sama

Image
 salam, sengaja letak printscreen ini sebab pasti abie akan membacanya..hehehe...

kata-kata dari abie yang membuatkan aku terasa sayu..hmm cinta tanpa restu..argghhh!!!stressnya aku!!!!


kata -kata ini lak yang membuatkan aku tersenyum ...tq abie.. happy dan sedih dalam masa yang sama...entah la..hanya Allah yang tahu...

Glitzy Glam Shoppe...

Image
salam..

hari ni nak perkenalkan satu FB page Glitzy Glam Shoppe...ianya page berkenaan produk produk yang di jual..minyak Wangi, pakaian, handbag..semuanya dengan harga yang berpatutan...so..semua yang jadi silent reader or kekawan blog yang lain..boleh menjenguk -jenguk fb page dan juga instagram dia..mana la tau kot-kot berkenan..haha..aku pun tgh usha usha...


sila sila la menjenguk page FB .ownernya..cik yayu yang manis...hahaha...





psstt...kekawan semua duk biz online...semoga murah rezeki...insya allah

xoxo..rfa

Dugaan cinta

Salam...

hARI ni memang ada banyak masa untuk menulis blog. Dari semalam aku nak bercerita tentang satu masalah..namun ianya seakan akan terhenti..seolah-olah aku tak de idea untuk bercerita..mungkin kerana ianya seolah - olah tak logic tapi hakikatnya memang betul...

oklah..bermula dengan aku berkenalan dengan seorang lelaki bernama adam..bagaimana aku dapat kenal dia..well dari wechat..then yang kelakarnya..aku mengenali dia semasa aku ke mentakab bersama ladyboss dan azlin menghadiri majlis perkahwinan kawan ladyboss. ok..pada pertemuan pertama..aku rasakan adam adalah lelaki yang biasa je..dan bg aku..aku anggap dia sebagai kawan biasa..sehinggalah pada beberapa hari yang lepas..aku menerima sms dari num yang aku tidak kenali..dan aku memang mengamuk kerana num fon yang tidak dikenali itu di hantar ke num celcom aku yang memang private..ok..then aku mendesak dia untuk berterus terang dari mana dia dapat num aku.. sampailah satu ketika..dia cakap..saya asal mentakab..dan awak ada k…

rindu BBOM...

Image
salam...

kali ni aku nak bercerita tentang group BB..yang ditubuhkan pada tahun 2011..(tarikh sebenar x ingat) . Entah kenapa aku rasa rindu dengan kawan kawan bb..terutamanya aktiviti yang selalu kami buat ialah karaoke..dan ia macam tradisi pada kami...semua geng suka nyanyi..itu yang mengeratkan kami semua.

seriously rindu nak berkumpul ramai ramai..macam macam gelagat ...masing masing sporting..u all semua adalah sebahagian dari kehidupanku..luv u all...





penangan cuti 4 hari

salam..

rasanya belum terlambat nak ucapkan selamat hari raya aidil adha untuk semua..seperti biasa aku x balik raya ni.. mungkin sudah terbiasa setiap tahun aku tidak balik beraya..so mama pun dah faham..yang penting mama tu..hehehehe

Aku mula cuti dari hari sabtu sampai lah ke hari selasa...kerjanya..makan, tgk tv, tido, berborak kat fon, whatsapp, wechat dan bbm..surf internet dll. Memang membosankan...kena lak mr.abie keje malam..huhu lagi la seronok sembang malam santak ke pagi. Disebabkan jadual waktu tidur ku sudah berubah...maka seluruh badan aku merasa lemah.. kena lak nak masuk "zone merah"..lagi mood swing swing. Yang peliknya..mood aku dengan mr. abie ok je..tapi kalau orang lain..alamak..asyik nak cari pasal je...mungkin sebab mr,abie ni jenis tak layan kerenah aku..

Disebabkan asyik tidor lambat dan bangun lambat..maka dengan segala hormatnya mr. Abie menjadi jam loceng aku untuk minggu ini. Dia akan buat wake up call kul 6 30 pagi..kejutkan bakal bini dia( ins…

semuanya indah bila bercinta namun..

salam...


semuanya indah bila bercinta..namun bila difikirkan tentang komitmen, tentang perancangan masa depan, tentang nak jaga banyak hati ..tentang susah senang bersama..maka aku jadi takut.risau seandainya aku dan abie tidak dapat menjaga cinta kami...

Mengenali abie secara keseluruhannya..dia seorang yang susah nak di jangka. Kalau hari ni dia happy, besok dia akan mula rasa stress..cuma kami ada beberapa persamaan dan inilah yang menguatkan hubungan kami. Dia suka muzik..obsess giler dengan gitar. Pernah aku Tanya dia...apa yang dia beli, balik dari bercuti bersama keluarga di jepun, dia jawab ..dia beli gitar. Dari situ aku dah tahu betapa muzik adalah minat yang paling dia suka dan aku juga suka muzik..cuma aku lebih kepada lagu dan karaoke. Selain muzik..aku dan dia memang suka makan..so tgklah badan kami berdua..ala ala comel. Jujurnya aku tak nak abie kurus ..kerana aku jatuh cinta dengan kecomelan dia..hehehe..jangan marah ye abie..

Kini berada jauh dari abie membuatkan ak…

pertemuan pertama selepas setahun berpisah

Image
salam...

seperti yang dirancang..aku bertemu dengan abie...pertemuan pertama selepas setahun terpisah. Perasaan aku? tentulah aku gembira..berdebar debar..namun aku harap pertemuan ini memberi penuh makna...

Tatkala kami bertemu..dia menghadiahkan senyumannya dan yang pasti tergambar ceria di wajahnya. Kami bersembang lama..banyak perkara yang nak dikongsikan . Mungkin kerana kami sudah makin matang dalam hubungan..maka banyak perkara yang berkaitan dengan hati dan perasaan dibincangkan...Syukur pada Allah..memberikan aku kesempatan untuk aku terus menerus mencintai dia..dan apa yang paling penting...dia semakin yakin dengan hubungan ini.

Kami berdua seolah -olah sepakat..bersetuju bahawa memiliki antara satu sama lain..adalah satu perjalanan yang sukar namun inilah pengorbanan kami berdua..demi cinta kami..

semoga...dia akan menjadi imam aku kelak....insya allah...



pssstt...hingga hujung pertemuan, bila aku Tanya dia..dah hilang rindu..dia masih cakap..belum..hahahaha...so comel!!!

x…

syukur kerana aku tidak menjadi milikmu

salam,

beberapa hari asyik dibuai rindu pada abie..semalam aku tetiba gatai tangan menghubungi Khairul..Mujurlah dia menjawab panggilan aku dengan baik.

siapa khairul? Hmmm dia adalah lelaki yang pernah merisik aku utk menjadi isterinya. Dia merisik untuk dia berbincang dengan keluarganya..datang bertemu dengan keluarga aku. Aku tidak tahu macamana utk aku gambarkan betapa aku keliru kerana aku sendiri tidak bersedia utk semua itu. Bermula sebelum Ramadan, Aku berusaha untuk menerima dia..mencipta ruang dan peluang untuk dia namun ianya tidak menjadi. Serba serbi tidak kena..segalanya seperti bukan seperti yang ditakdirkan.

Akhirnya..aku solat istikharah dan solat tahajud..bermunajat untuk mendapat kebenaran dalam hubungan kami.. dan akhirnya..aku mendapat jawapannya. Maka.. aku membuat keputusan untuk memutuskan hubungan dengan dia.. kerana aku rasa dia bukanlah di takdirkan untuk aku dan walau macamana aku berusaha untuk menerimanya..aku tidak mampu. Khairul menerima keputusan aku d…

kisah cinta aku dan abie..part 1

salam...

ada beberapa orang kawan aku bertanyakan aku dan abie malah mereka sendiri tidak tahu bila masanya aku dan abie bercinta dan putus dan sambung balik hubungan ini..

Segalanya bermula dengan BBM.. kerana dia add aku dalam list dia maka aku dan dia banyak berBBM serta bertukar tukar cerita tentang music. Disitulah aku kenal siapa dia dan keghairahan dia dengan muzik yang mana membawa kepada tertubuhnya SUTERA BAND. Pada masa itu..abie berusia 29 dan aku ketika itu berusia 34thn. memang jarak itu tidak pernah kami fikirkan kerana perkenalan itu hanyalah satu persahabatan.

Mungkin kerana kami berjodoh, pada satu ketika, tahun 2011..aku dan abie bertemu untuk kali pertama. Ketika itu, bila dia maklumkan bahawa dia akan datang ke stadium shah alam..aku sudah memasang angan angan untuk bertemu dengan dia. Dia dan abg fendi (salah seorang dari ahli Sutera Band) datang ke sana kerana untuk agihkan flyers berkenaan Sutera Band kerana kebetulan pada masa itu ada pameran perkahwinan...

P…

perubahan Abie yang membuat aku gembira...

Image
salam...


sejak aku menyambung semula hubungan aku dengan abie...(ikutkan kata abie..dia tak pernah memutuskan hubungan kami..)..segalanya menjadi indah.. poyonya ayat..hahah tetapi aku yang mengenali abie..aku dapati dia sudah banyak berubah.

Perubahan pertama  yang boleh aku lihat dan yang paling ketara ialah cara dia berkomunikasi dengan aku...paling aku suka bila dia membahasakan diri dia dengan panggilan yang aku tetapkan... Abie. Kalau dulu..dia agak kurang dan janggal membahasakan dirinya dengan panggilan itu tetapi sekarang..sudah betah...alhamdullilah.

Perubahan kedua..dia sudah bersedia untuk bercerita tentang komitment..dia sudah bersedia untuk bercerita tentang impian dia untuk bersama dengan aku..malah aku pernah menguji dia..dengan bertanyakan soalan..seandainya..aku berhenti kerja..dan menjadi isteri dia..adakah dia boleh menyara aku..dan jawapannya.."insya allah..dengan gaji abie sekarang...abie rasa abie boleh sara syg..tapi ala kadar je la.." Aku hanya keta…

Belajar untuk menjadi seorang yang setia ..untuk abie

Image
salam..

pagi isnin yang lemau. lama jugak tak update blog. mungkin sebab seminggu dua ni aku x sihat..gastric, selsema, batuk . Ini pun masih ada saki baki virus dalam badan . Mujurlah gastric aku tidak berlarutan. Semua orang..asyik tuduh aku ni tak makanlah, dietlah, padahal memang aku sudah berhenti diet sejak awal tahun . Bukan tak nak kurus..tapi rata-rata BF-BF tak bagi kurus. Yang sakit hatinya..bila kuar dating, tau je aku ni tgh diet..sure diaorang akan ajak makan , makanan yang aku suka..urgghh!!! menderita...!!!

Bagi yang mengenali aku, pasti tahu kenapa aku tulis tajuk sebegitu. Yes, aku seorang yang tidak boleh setia. Sampaikan pernah, bff aku, tanya...apa yang aku nak dalam hidup ? Aku mencari apa sebenarnya sehinggakan sanggup aku bercinta dengan dua tiga orang lelaki dalam masa yang sama. Bercinta ke? Hurm sebenarnya bukan bercinta...kerana aku tidak sampai hati nak menolak perasaan dan harapan mereka..!!okey..sebab itulah aku yang sering tidak mendapat kepuasan dalam…

bab 2: Angin Surga

Salam... enjoy reading .... ****************************************************************** “My son.. Faisal Adly”
Apabila dia berpaling ke arahku..rupanya lelaki yang melanggar aku pagi tadi.
“Opps..Puan yang pagi tadi kan..”
Aku hanya tersenyum. Memang handsome pun. Patutlah si Suhaila tu gila bayang.
“Nur Athirah” Kami bersalaman.
“Oklah Athirah..i’m sure u dah tahu yang kita ada meeting di Langkawi this Wenesday..tapi i akan hantar Faisal sebab dia akan uruskan resort kita di sana. So I nak u dan dia hadir dan pastikan semuanya ok..” Arah Tan Sri Rashdan. Tegas.
Perbincangan kami berlarutan sehingga waktu makan tengahari. Perutku dah minta di isi. Kalau ikutkan perangai Tan Sri …memang tak sempat lah aku nak makan.
“ Ok Tan Sri, saya rasa kalau tak ada apa-apa, saya minta diri dulu..”
Tanpa diduga, Faisal juga turut mengekori aku, keluar dari bilik Tan Sri.
“Cik Athirah..ada apa – apa yang perlu saya tahu berkenaan meeting rabu nanti?
“Yes..ada..nanti I minta Suhaila, my assistant jumpau..…