Posts

Showing posts from October, 2011

konvokesyen n jubah

Image
26/10/2011 aku bersama kawan ke Dewan Agung Tuanku Canselor sb nak ambik jubah dan aku akan menerima diploma pada 29/10/2011. Happy sebab dapat jumpa kekawan ...

ambik jubah tu sekejap je tapi nak beraturnya punya la lama..dan panjang. Nasib baik time management kitaorang betul..g pagi..so that tak yah beratur lama. (tgk le pic kat bawah ni)




inilah dewan yang akan menyaksikan majlis convo aku...yeayyy. Berbaloi 3tahun setengah...kuliah setiap petang, berbuka puasa dalam bilik kuliah, penat letih semua ada..berbayar apabila menerima diploma dan insya allah..dua tahun  lagi aku convo untuk Degree lak..yeahhh...

Hari untuk lepaskan stress n tension

Image
Hari sabtu , 15 Oktober, 2011..aku, cik wan, lyn dan aklima berkelah di Sungai Tekala,di hulu langat. Ini adalah perkelahan pertama kami berempat dan aku happy sebab dapat release tension. Pemandangan yang cukup cantik dan airnya yang cukup sejuk.

ada adegan yang tak leh dilupakan ..apabila di serang oleh kera.

masa tu , kami baru je letak makan atas meja batu kat pondok yang disediakan..suddenly datang kera jantan dengan slumbernya ...mendekati kami dan cuba menarik tupperware yang berisi nugget yang di goreng oleh lyn. adegan tarik menarik antara kera n aklima membuatkan kami semua tergelak besar..akhirnya, kera itu berjaya menarik sebungkus epal yang ada di atas meja.. kiranya hari ni buat sedekah jariah ler..bg kat kera tu makan...

pic kat atas tu..kera yang brutal bersama sebungkus epal (perompak buah)

apa pun tq for cik wan , lyn n aklima kerana merealisasikan perkelahan yang singkat tapi cukup membuatkan aku ada kenangan....

tq all....

filem Al-Hijab

Image
Sejak melihat preview filem al-hijab, aku decide nak g tgk citer ni...sebab aku adalah penggemar filem seram. kali terakhir aku rasa citer paling seram yang aku tgk adalah 'laddaland' filem seram thai.
7/10/2011, aku n cik wan g tgk...nasib baik kami sama sama suka tgk citer tu..

pertama: aku rasa citer dia ok la..dari 5 bintang aku bagi 4 bintang..ini kerana aku rasa citer ni masih boleh dipanjangkan lagi seramnya.

kedua: pelakon-pelakonnya agak kureng sikit terutamanya fathia sebab dia x sesuai dengan watak tu.

ketiga: lawak yang dibuat masa ngasrizal, munir dan seorang lagi pelakon dlam lori pick up tu memang terbaeekk .

keempat: aku cuma tak faham kenapa pierre tak leh nampak hantu hantu yang ada semasa berjalan kaki sedangkan kisahnya ttg hijab dia yang terbuka..alih alih..pemandu pemandu kereta yang lain yg nampak hantu...n hantunya agak kabur

kelima: ending kisah ni seolah-olah ada sambungan citer ini.
keenam: gambaran pocong di dapur rumahnya adalah agak baik ...sebab…

melayan kerenah audit di opisku

dua hari aku di audit gara-gara email layang yg dihantar kepada ketua ku. sesungguhnya aku diduga beribu ribu kali dan di fitnah berjuta juta kali. aku berharap aku akan dilindungi dan sesungguhnya aku berharap org yang kenakan aku insaf dan dpt pengajaran secukupnya . Allah akan sentiasa melindungi hambNya. . .

me, qaseh and qaira

Image
me, qaseh and qaira

 mama, qaseh and qaira
 qaira qalisya yang debab
me and qaira

filem yang paling tak menakutkan dan tak seram

Image
first..aku nak review citer pasal filem DREAM HOUSE. aku memang minat citer hantu n citer seram tapi kali ini aku tgk citer ni...aku jadi nak tergelak pun ada. tak ada satu pun yang SERAM dalam citer ni...malah ada rasa sedih dan simpati.

watak utama , Daniel craig ( peter ward/will atenton) bermain dengan halunisasi..dan membuatkan dia rasa wife dan anak anak dia masih hidup. itu je...apa pun korang jangan la tgk citer ni sebab citer ni tak best.....