Posts

Showing posts from March, 2013

ujian Allah kepada aku..tentang KESABARAN

Salam Jumaat...

Aku terpanggil nak menulis tentang perkara berkeaan KESABARAN kerana aku nak share dengan semua pembaca blog aku, termasuk silent reader tentang dugaan yang Allah bagi pada aku .

Kisahnya..sejak bermula januari 2013, aku telah berubah 100%..dari segi penampilan aku, dan jiwa aku. Aku bersemangat untuk berubah menjadi seorang wanita yang solehah, bertudung dan aku belajar untuk bersabar kerana dengan cara itu aku dapat ketenangan. Jika dulu..waktu di sisi jahil dan zaman gelapku..aku terkenal dengan mulut laser dan pantang di cabar, namun kini aku belajar untuk menjadi lebih sopan..dan aku akui kalau la kekawan aku di zaman dulu melihat aku sekarang pasti mereka tidak percaya yang aku sudah berubah.

Namun, dalam aku berusaha untuk berubah..aku di duga dengan dugaan yang cukup besar...aku di fitnah dan aku tahu siapa yang menfitnah aku. Kisah fitnah yang sebelum ini pernah aku ceritakan dlm post - post aku yang terdahulu..namun kali ini, aku di fitnah oleh seorang peremp…

kisah mistik...percaya atau tidak : part 1

salam...

aku tengah ngantuk sebenarnya..hmmm nak citer sesuatu yang menyegarkanlah...pasal hantu..pasal mistik..mesti korang akan terbeliak mata...motif? aku nak u all fikir tentang perkara ini...

" Ada sesetengah orang menerima sesuatu anugerah yang tidak dijangkakan...contohnya..boleh melihat benda benda yang tidak nampak..kononnya hijab mata terbuka..dan kisah ini adalah kisah kawan aku yang dia sebenarnya boleh melihat benda benda itu cuma tidak kerap.

kisah pertama: melihat pocong
kawan aku ni pindah rumah..dan pada minggu pertama dia pindah rumah..dia sudah melihat kelibat sesuatu di dapur. Pada mulanya dia just ignore benda tu tetapi setiap kali nak tidur..dia ternampak benda tu. Korang tau apa benda tu? 1 lembaga yng di namakan pocong tersangkut di gril dapur rumah nya. Seminggu dia cuba menafikan kehadiran pocong tu..tapi tidak berjaya...masuk minggu kedua...disebabkan kawan aku ni tidak melayan kehadiran pocong tu...lembaga tu marah..dan akhirnya pada satu malam..pocong…

Hari yang penuh kesayuan...

Image
salam...

hari ini...aku tidak dapat menahan rinduku pada arwah abang.. terasa sayu kerana sehingga ke hari ini aku masih tidak dapat menerima kehilangannya.. Ya Allah..! kuatkan hatiku...




Hadirmu dalam dunia kami bagaikan mimpi.. Namun realitinya kau berdiri didepan kami… Sentuhan dan kasih sayangmu itu benar… Kata-katamu itu benar.. Senyuman mu itu benar Kemarahan mu itu benar… Rajukmu itu benar.. Namun.. Kehilangan mu sekelip mata itu salah… Segala kesunyian dirimu itu salah… Membawa diri dari kami itu salah.. Sehinggakan akhirnya Dia memanggilmu Tanpa kata-kata terakhir Tanpa kucupan terakhir Tanpa sentuhan terakhir Tanpa pelukan terakhir… Yang ada… Sekujur tubuh yang dingin seperti salju.. Hanya jasad tanpa kata… Angin lalu…katakan pada dia… Adik adik mu masih merindui.. Sentuhanmu.. Senyumanmu… Gurauanmu… Pelukanmu…


Alfatihah untuk arwah abang…
*ya allah..kuatkanlah hati aku utk melawan rasa rindu aku pada abang din..

Sakit Tulang Belakang

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Sakit tulang belakang...penyakit lama sebenarnya..dulu aku sakit tulang belakang..masa tu ex-bf beria membelikan produk beautiful  premium (PB)  korset,  dan benda tu memang berkesan pada aku . Setelah sekian lama tidak memakainya (bg yang pernah pakai mesti tau kenapa ) bercampur dengan malas  , sakit itu kembali lagi. Bila aku ingat - ingatkan kembali..kesan dari jatuh dalam bilik air dan jatuh tangga di pejabat...mungkin menyebabkan sakit tulang belakang aku menyerang.

minggu lepas, sakit itu menyerang hampir setiap hari terutama di waktu pagi , terutama nak solat subuh. Pernah satu ketika, sakitnya menyebabkan airmata mengalir dengan sendirinya..kerana kesakitan dan aku terpaksa berhenti seketika. Setelah mengambil ubat tahan sakit.. yang diberi oleh MA , klinik Politeknik , sakit aku berkurangan.
Pada sabtu yang lalu, aku cuba berjalan kaki ke Giant seksyen 13...sambil exercise..ternyata...keesokkan harinya..sakit tulang belakang aku berkuran…

Keputusan :Siasatan Bebas akan di buat

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Kisah ni dah lama tersimpan dalam draft..skrg baru ada kekuatan untuk publish.

 rasanya semua pembaca blog ini sudah tahu yang aku kehilangan abang tercinta . Aku berusaha untuk tidak meratapi kehilangannya namun jauh disudut hati..rasa rindu itu tetap ada..sebagaimana rasa rinduku terhadap arwah ayah...masih kekal sehingga sekarang.
28 Februari 2013...adalah satu tarikh keramat bagi aku dan ahli keluargaku kerana kami dipanggil bertemu dengan pihak Hospital Putrajaya. Ini adalah rentetan aduan yang di buat oleh adik aku, Salmee..gara-gara masalah yang timbul semasa arwah abang aku di hantar kesana untuk mendapat rawatan awal. Semasa aku, salmee dan kak mas berada di sana...kami di layan dengan baik oleh pihak hospital terutama Pengarah Hospital Putrajaya. Kehadiran kami adalah untuk mendengar penjelasan dari pihak hospital kerana apa yang berlaku pada arwah abang tidak sepatutnya berlaku. Banyak masalah yang timbul dan sikap doktor yang merawat …