Posts

Showing posts from June, 2011

pening!bizi!rindu!bosan!sedih!

Balik dari kampung..semuanya membuatkan aku pening. Excited balik kampung dah jadi hambar kerana hubungan aku dengan mama tidak seperti yang aku harapkan. Maybe benda yang berlaku adalah sesuatu yang simple..bak kata anakbuah aku.."forgive and forget" tapi mungkin terkesan di hati. Di kampung...awal pagi mama akan membelikan sarapan dan alangkah sedihnya ..sarapan untuk aku tidak dibeli. Terkejut juga ..tapi macam yang aku cakapkan..benda tu simple je..cuma aku terasa jugak la. Mungkin pada orang lain nampak biasa tapi sebenarnya aku tahu hakikatnya aku bukanlah seorang anak yang dapat banggakan mama. Semakin aku memikirkannya.aku jadi sedih so i just let it go..walaupun sedih but must be strong becoz..she"s my mother.

pagi hari isnin..bz tetiba..haha..meeting decide nak buat kul sepuluh. nasib baik semua dah siap. selain dari itu, aku merasa rindu pada ABIE.hanya pada dia saja aku boleh menumpang kasih...selain dari kawan kawan bbom yang lain. Namun hakikatnya....aku r…

Perjalanan ke kelantan

Hari ini. . Aku balik kelantan.kecoh sb inilah percutiaan aku yang paling singkat. Aku balik hari jumaat n hari ahad aku dah balik ke shah alam. Cukup la nak ubat hati yg rindu kan kg.

rindu kowt

sejak minggu lepas..abie tidak dapat dihubungi oleh BBM. Aku dah terbiasa dengan BBM bila berhubung ngan dia so aku jadi marah sb tak dapat berhubung. Memang dia akan sms dan call tapi tak sama, susahnya kalau abie tak on BIS. Aku jadi bad mood sebab benda-benda ni sb aku dah biasa berBBM dengan dia. Abie pun anggap benda ni tak penting..so aku kena respect la apa yang di anggap tu.
Aku senang je..kalau tak nak on BIS dan x nak ON BBM ..so senang citer aku off je BIS N BBM . blackberry aku jadi hp biasa je la. Senang citer.

Aku memang rindu abie...uwaaaa(ikon nanges!!!!!)

siapkan manuskrip

bermula hari jumaat malam sehingga ke hari ahad ..aku bekerja keras menyiapkan manuskrip . Perlu siapkan segera supa akak yati dapat mengedit dan seterusnya publish kan manuskrip itu. Kisah cinta itu biasa namun pengalam bercinta memang berbeza antara satu sama lain..so aku hanya mahu berkongsi kisah cinta aku dengan yang lain lain dan seterusnya boleh menjadi iktibar pada yang lain lain.
minggu ini aku akan balik ke kelantan. 24hb akan berada di kelantan. Mungkin aku akan bawa balik laptop dan siapkan dirumah. Apa pun aku berharap aku akan berjaya menyiapkannya dan mahu melihat feedback dari kawan kawan baik di internet mahupun kawan-kawan sekeliling..

apa lah salah aku ek

Image
aku merupakan pengguna blackberry bold 3 dan aku memang enjoy menggunakannya. blackberry mesengger  merupakan satu satunya perkara yang membuatkan aku addict dengan BB. Namun begitu aku cukup tak faham dengan manusia manusia yang ada dalam BB ni..suka suka add lepas tu nak blah suka suka blah tanpa ada bg tau apa apa...so untuk mereka yang suka add n suka remove..tolonglah...setakat berkawan tak salah kot..kalau pun ada perasaan cinta tu pun hanya virtual je kot...

mood pada hari jumaat ..

Image
hari ini selepas meeting, aku banyak membaca blog kekawan yang ada..mencari ilham untuk tulis kat blog aku. banyak benda yang ada dalam fikiran cuma rasa nak menulis tu yang malas. dua hari lepas aku dapat anak buah baru..baby gurl..salmee selamat bersalin..so dengan itu qaseh qaisara sudah menjadi kakak. masa tgk baby tu aku rasa macam nak ada baby tapi nak kawin?..sapa la yang nak so kena pk cara lain bila nak dapatkan baby.


dua buah hati aku yang paling aku sayang. semoga masa aku tua tua nanti..aku dapat menumpang hidup dengan mereka dan aku mengharap agar mereka tidak akan melupakan aku ...

kenapa perlu pertikaikan

ramai yang persoalkan aku dan hubungan cinta aku . kenapa tak kawin lagi? sampai bila nak bercinta je? kenapa pilih lelaki camtu ? kenapa banyak sangat kawan lelaki? kenapa tak nak cari lelaki yang baik-baik yang akan mengahwini aku? Persoalan demi persoalan hadir disaat aku berusia 34 tahun. Apabila mendengar soalan-soalan itu, aku menjadi marah . Tak pernah aku sangka, rakan-rakan dan saudara aku tidak memahami aku dan menuduh aku bermacam macam. Hakikatnya ini semua dugaan Tuhan. Cubalah fikir dengan logik..tiada siapa yang mahu dilahirkan untuk bersendirian bila tua. Tiada siapa yang mahu bujang sampai ke tua. Tiada insan yang tidak mahu berkahwin dan mempunyai keluarga..tapi persoalannya..bukan kita yang menentukan segalanya, Aku sendiri sudah berusaha, mencari seseorang , bercinta, berkasih sayang, berkorban apa saja..namun di akhirnya Tuhan menguji perhubungan kami dengan pelbagai dugaan, Adakah kita mempunyai kuasa untuk itu semua. apa yang boleh di lakukan hanyalah berdoa dan…

penuh makna

Image
Sewakti aku menunggu 'dia', aku terpandang gelagat seorang ibu dan anak-anaknya. Waktu itu, si ayah sedang berniaga burger di sebelah( sori tak sempat nak snap pic) . Apa yang aku suka tentang gambar ini adalah kesungguhan ibunya mengajar dan ketekunan anaknya belajar. Ternyata, belajar tidak kira dimana tempatnya dan siapa yang mengajarnya. Si ibu dan anak anak tidak peduli akan suasana di sekeliling... sewaktu gambar ini di ambil, aku berdoa semoga anaknya akan menjadi insan yang berguna...dapat membantu keluarganya..dan tidak akan lupa diri bila berjaya kelak..Amin..!

listen..to ur heart

Listen to the song here in my heart
A melody I start but can't complete
Listen to the sound from deep within
It's only beginning to find release

Oh, the time has come for my dreams to be heard
They will not be pushed aside and turned
Into your own all 'cause you won't
Listen

Listen, I am alone at a crossroads
I'm not at home in my own home
And I've tried and tried to say what's on mind
You should have known

Oh, now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you gave to me
But now I've gotta find my own

You should have listened, there is someone here inside
Someone I thought had died so long ago
Oh, I'm screaming out and my dreams'll be heard
They will not be pushed aside on words
Into your own all 'cause you won't
Listen

Listen, I am alone at a crossroads
I'm not at home in my own home
And I've tried and tried to say what's on mind
You should h…