Posts

Showing posts from March, 2014

surat untuk seorang kawan

Image
salam...

Entry aku pada hari ini adalah disebabkan soalan dari seseorang yang khas tujukan pada aku. Bukan berkias bukan berlapik lapik..direct to the point..

"sudah 7 tahun sendirian..kenapa macam tu? kenapa x berusaha untuk mencari pengganti? memilih ke?orang camna lagi ko nak?".. bertalu- talu soalan yang ditanya..dan aku mengambil keputusan untuk mendiamkan diri seketika. Jujurnya aku terasa dengan soalan itu namun aku tidak pernah menyalahkan dia kerana sebagai seorang kawan biasa..dia tidak tahu apa yang ada dalam isi hati aku..apa lagi untuk tahu kenapa dan mengapa aku masih lagi seorang diri..dan tidak berusaha untuk mencari pengganti..

Aku mahu dia baca disini..menyelami dan memahami kenapa dan mengapa aku masih tidak bertemu dengan insan yang bergelar suami.

" untuk kawan ku...,

untuk pengetahuan kau..aku berpisah dengan suamiku pada tahun 2007 , setelah 7 tahun menjadi suami isteri. Aku terima segala ketentuan takdir Ilahi yang jodoh aku hanyalah pada takat…

apabila menjadi wartawan tak bergaji..

hai semua...

rasanya dah lama sangat x berceloteh di blog ni.. maybe ada silent reader yang tertanya-Tanya kot mana la aku hilang..(ada ke silent reader) hahahaha.. apa pun aku ada je cuma keadaan sekarang amat menyukarkan aku untuk menulis walaupun aku banyak idea nak menulis...

Semuanya tengah kelam kabut dengan kehilangan MH 370..dan aku sendiri setiap kali melihat kisah kehilangan MH 370, melihat kesedihan ahli keluarga mereka..aku jadi sebak. Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul. Doaku semoga mereka tabah menghadapi dugaan yang diberikan..Allah Maha Mengetahui atas segala yang berlaku...

Oklah..back to my entry title.. rasanya aku tak delah nak marah sangat pada wartawan -wartawan x bergaji  yang ada di sekeliling aku cuma aku nak zahirkan apa yang aku rasa..dan kekawan boleh la memberi pandangan terhadap apa yang aku katakan.

Mungkin sejak dari dulu lagi , aku memiliki kawan kawan lelaki yang terdiri dari pelbagai umur. Berkawan bukan bermakna bercinta, berkawan jug…