Posts

Showing posts from September, 2014

Saat aku kemurungan....

Image
Salam,



                                                                                                                         TQ MR.GOOGLE Minggu lepas..aku mengalami kemurungan yang tak disangka. Airmata menjadi peneman dari siang sampai ke malam. Serba - serbi salah..Saat itu aku rasakan aku tidak perlu berada di dunia ni dan aku bersedia untuk menghadap penciptaku namun mujurlah dengan bantuan kawan kawan yang rapat..menghubungi..berusaha untuk menggembirakan aku dan yang paling penting mereka tidak berputus asa untuk memberikan nasihat yang terbaik untuk aku..thanx pada kembar aku(u know who u are), Hafiz Dear, Syg Din dan beberapa lagi temanku. Disaat aku rasa down...aku membaca satu mesej dari Sis Luna yang mungkin dia share kat FB..dan kata kata itu membuatkan aku tersedar..dan rasa sedih itu mula hilang...kat sini aku nak share kata-kata itu..n tq sis Luna sebab share...I really need this . "To all my friends, whether close or casual. Everyone will go through some hard ti…

aku dan kesayuan

Salam...

Hari ini..hari kedua dalam bulan September dan aku tidak tahu..kenapa hari ini aku rasa terlalu sayu..dan hiba sehinggakan airmata mengalir dengan perlahan-lahan. Hormon? baru je lepas minggu sakit puan..takkan nak beremosi lagi..huhu..

Bila ditanya oleh seorang rakan baik..aku sendiri tidak boleh nak jawab.. apa yang aku nak sekarang adalah..menangis dan terus menangis kerana perasaan hiba dan sayu itu terus menerus ada di hati.

Berusaha beristigfar...berzikir..namun kesayuan itu masih terasa.

Ya Allah! beratnya dugaan yang KAU berikan  sehinggakan aku merasa lemah sebegini...namun aku tahu dan sedar betapa semakin kuat dugaan yang KAU berikan..semakin sayang KAU pada hambaMU ini.

Duhai hati..bertabahlah demi sebuah perasaan
Duhai cinta..andainya kau mahu pergi..kulepaskan kau dengan hati yang redha..
Duhai kasih..hadirmu menyelimuti jiwa dan hidupku..amat bermakna walaupun ditakdir sekejap cuma
Duhai sayang...berbahagialah dikau berada disisiku walaupun hanya seketika...