Posts

Showing posts from May, 2015

mode: bercuti...

Image
Salam,

Fuhhh..menarik nafas lega kerana selesai urusan seminar utk pengajian aku...hanya tinggal 1 seminar je lagi..then exam final..then konvo..yeayyy

untuk urusan perkahwinan aku...boleh dikatakan hamper 100% siap ..dan aku mula "on" kan mode..bercuti.. sampaikan nak wat keje pun dah tahap light light je..(oh!! my English)

Aku akan mula bercuti 1hb Jun 2015 ...boleh pulak dalam otak..cuti dua minggu nak tidur je..hahah padahal aku ada dua majlis penting yang perlu aku settlekan dan of course keduanya akan berlangsung dengan penuh adat..mengikut kehendak mama dan bakal mak mertua aku. Kali ini aku happy sebab aku mendapat restu dari kedua dua belah pihak. Lepas ni kena fikir untuk mencari hadiah ..utk dua keluarga..

Dalam tempoh dua minggu..aku kerap sakit.. bahkan sakit yang pelik tapi Allah Maha Berkuasa..sakit itu penghapus dosa.. selagi tubuh ini boleh menerima dugaan ini..terima saja lah.. redha..aku berharap..sakit ini akan hilang setelah aku menjejakkan kaki ku di Ke…

CINTA

Salam...

Sedar x sedar..x sampai sebulan lagi hari yang dinanti kan.. hmmm..apa pun aku hanya berdoa semoga apa yang dirancang dapat dilaksanakan dengan baik.

dalam tempoh sebulan ni...aku banyak menerima dugaan tapi aku anggap itu semua ramuan kehidupan yang perlu aku campurkan..barulah sedap rasanya.

Kali ini aku nak bercerita tentang cinta.. kerana aku dapati..cinta yang paling taksub terhadap pasangan akan membuatkan pasangan itu buta tentang reality sebuah percintaan . Mungkin ianya agak cliché namun itu adalah kenyataan.

Sebagai seorang perempuan..dah 38 tahun..aku mengenali lelaki dan perwatakan lelaki adalah seawal umur 19 tahun. Kali pertama mengenali lelaki selain arwah ayah dan abang abang..apabila aku belajar di KL. Saat itu..saat kebodohan yang tahap gaban..aku sentiasa di reject ..kerana rupa paras aku yang x de..masa tu memang rasa macam nak bunuh diri..tapi sabar adalah kuncinya...

lama-lama...aku mengenali perangai lelaki..dah boleh baca apa lelaki itu sebenarnya.Keba…