Posts

Showing posts from July, 2015

Beraya di Shah Alam

Salam Ramadan,

Kisah pasal raya..of course lah akan sentap sebab nak balik raya x boleh. Bukan dalam ertikata x boleh sebab xnak..tapi x boleh sebab ada banyak sebab. Paling utama..sebab en suami keje. Dia kena cover balik yang cuti kawin hari tu..so aku pun bersetuju untuk sambut raya di shah alam je. Malas nak pening pening. Disebabkan setiap tahun aku balik raya dengan flight ( booking awal..tiket murah), kali ni bila nak beli tiket..dah mahal..berganda ganda..sedangkan baliknya hanya 2 3 hari..x berbaloi langsung..

Sebab lain adalah kerana aku dan en suami..baru je balik bulan 6 hari tu..so jarak tu xdelah lama benor. Apa pun, en suami...dia steady je sebab dah biasa x balik raya..tapi aku nih..sentapppp sangat sebab ye la..masa bujang..aku x pernah miss balik..kecuali raya haji je so..bila kali ni dah ada suami..x balik lak..hmm tapi kesian jugak dia..kalau aku nak balik sensorang..so baiklah aku teman dia kat sini.

Kisahnya..aku baru sebulan lebih jadi isteri pada en suami. Happ…

Alhamdullilah..selesai..

Salam Ramadan..

Baru ada masa nak update blog..Nampak sangat pemalas. Actually, bz dengan study (ayat poyo).

Semalam..(12/7/2015) baru selesai final exam..dan berharap agar aku lulus dengan baik untuk semua subjek yang aku ambil semester ini kerana ini adalah semester terakhir aku. Insya Allah, kalau dah lulus..dapatlah g konvo..hehehe..beria ria.

Belum pun sempat hilang stress study..en suami dah Tanya..next year..sambung lagi ke? aku macam..hmm..kalau ada rezeki..nak sambung lagi... sebab sebelum ada baby ( leh ngandung lagi ke ni), so komitment x banyak sangat..cuma ada jugak rasa nak rehat sekejap dari belajar...sebab dari dip sampai degree..nonstop study...

** tetiba blank..**..oklah stop dulu...


xoxo
rfa