Posts

Showing posts from September, 2013

kisah cinta aku dan abie..part 1

salam...

ada beberapa orang kawan aku bertanyakan aku dan abie malah mereka sendiri tidak tahu bila masanya aku dan abie bercinta dan putus dan sambung balik hubungan ini..

Segalanya bermula dengan BBM.. kerana dia add aku dalam list dia maka aku dan dia banyak berBBM serta bertukar tukar cerita tentang music. Disitulah aku kenal siapa dia dan keghairahan dia dengan muzik yang mana membawa kepada tertubuhnya SUTERA BAND. Pada masa itu..abie berusia 29 dan aku ketika itu berusia 34thn. memang jarak itu tidak pernah kami fikirkan kerana perkenalan itu hanyalah satu persahabatan.

Mungkin kerana kami berjodoh, pada satu ketika, tahun 2011..aku dan abie bertemu untuk kali pertama. Ketika itu, bila dia maklumkan bahawa dia akan datang ke stadium shah alam..aku sudah memasang angan angan untuk bertemu dengan dia. Dia dan abg fendi (salah seorang dari ahli Sutera Band) datang ke sana kerana untuk agihkan flyers berkenaan Sutera Band kerana kebetulan pada masa itu ada pameran perkahwinan...

P…

perubahan Abie yang membuat aku gembira...

Image
salam...


sejak aku menyambung semula hubungan aku dengan abie...(ikutkan kata abie..dia tak pernah memutuskan hubungan kami..)..segalanya menjadi indah.. poyonya ayat..hahah tetapi aku yang mengenali abie..aku dapati dia sudah banyak berubah.

Perubahan pertama  yang boleh aku lihat dan yang paling ketara ialah cara dia berkomunikasi dengan aku...paling aku suka bila dia membahasakan diri dia dengan panggilan yang aku tetapkan... Abie. Kalau dulu..dia agak kurang dan janggal membahasakan dirinya dengan panggilan itu tetapi sekarang..sudah betah...alhamdullilah.

Perubahan kedua..dia sudah bersedia untuk bercerita tentang komitment..dia sudah bersedia untuk bercerita tentang impian dia untuk bersama dengan aku..malah aku pernah menguji dia..dengan bertanyakan soalan..seandainya..aku berhenti kerja..dan menjadi isteri dia..adakah dia boleh menyara aku..dan jawapannya.."insya allah..dengan gaji abie sekarang...abie rasa abie boleh sara syg..tapi ala kadar je la.." Aku hanya keta…

Belajar untuk menjadi seorang yang setia ..untuk abie

Image
salam..

pagi isnin yang lemau. lama jugak tak update blog. mungkin sebab seminggu dua ni aku x sihat..gastric, selsema, batuk . Ini pun masih ada saki baki virus dalam badan . Mujurlah gastric aku tidak berlarutan. Semua orang..asyik tuduh aku ni tak makanlah, dietlah, padahal memang aku sudah berhenti diet sejak awal tahun . Bukan tak nak kurus..tapi rata-rata BF-BF tak bagi kurus. Yang sakit hatinya..bila kuar dating, tau je aku ni tgh diet..sure diaorang akan ajak makan , makanan yang aku suka..urgghh!!! menderita...!!!

Bagi yang mengenali aku, pasti tahu kenapa aku tulis tajuk sebegitu. Yes, aku seorang yang tidak boleh setia. Sampaikan pernah, bff aku, tanya...apa yang aku nak dalam hidup ? Aku mencari apa sebenarnya sehinggakan sanggup aku bercinta dengan dua tiga orang lelaki dalam masa yang sama. Bercinta ke? Hurm sebenarnya bukan bercinta...kerana aku tidak sampai hati nak menolak perasaan dan harapan mereka..!!okey..sebab itulah aku yang sering tidak mendapat kepuasan dalam…