Posts

Showing posts from December, 2014

HARI TERAKHIR 2014

Image
Selamat Tinggal 2014..

Selamat Datang 2015..


Hari ni adalah hari terakhir di tahun 2014..terlalu banyak peristiwa demi peristiwa yang berlaku dan ianya memberikan kesan yang cukup mendalam. Mengimbau peristiwa yang paling memberi kesan dalam diri aku adalah 3 perkara yang berlaku di Malaysia..masa tu aku merasakan bahawa betapa beruntungnya aku .

1. Kehilangan MH370..

Masa peristiwa ini berlaku..aku meletakkan diri aku sebagai penumpang MH370..sehinggakan aku bertanya pada semua kawan kawan lelaki  aku serta anak buah aku..seandainya aku yang berada di dalam flight tersebut ..apa tindakan mereka.. dan sesungguhnya kehilangan MH370..membuatkan aku jadi sayu..apatah lagi keluarga mereka. Memang mengalir airmata setiap kali mendengar berita tentang itu... semoga misteri kehilangan itu akan dapat terungkai..

2. MH17 ditembak jatuh

Berlaku di bulan Ramadan. Masa tu aku belum tido..dan sumber pertama yang aku perolehi adalah dari twitter. Memang terkejut dan secara automatic..aku menangis.…

Dengan izinNYA...

Image
Salam..

Lama tak berblog..dah bersawang blog aku..hehe..bz dengan keje n kelas sehingga aku hampir terlupa tentang blog kesayangan aku ni..

Kebanyakkan kawan kawan yang rapat dengan aku..tahu bahawa aku sudah memutuskan pertunangan aku . Peristiwa itu sedikit sebanyak membuatkan aku mengambil keputusan untuk menjauhkan diri ..cuba untuk melupakan segala permasalahan itu. Namun siapa aku untuk menolak takdir yang telah ditentukan oleh Allah. Bermula dengan berkawan..dengan alasan untuk tidak mahu dikatakan sombong..dek kerana sidia juga berasal dari Kelantan..maka aku berkawan seperti biasa dengan dia..sehinggalah dia melamar aku secara spontan..dan berusaha untuk mendapat restu orang tua. Aku seperti tidak percaya kerana aku baru saja putus tunang. Kali ini kami sepakat untuk tidak bertunang dan kalau ada jodoh..kami akan terus nikah ..itu pun kalau ada jodoh...

Jumaat lepas...12.12.2014...keluarga aku membuat sedikit majlis untuk menerima ketibaan keluarga sidia. Orang Kelantan..penu…