Posts

Showing posts from August, 2016

Perkara yang tak diduga..menerima amanah Allah..Alhamdullilah...

Image
Salam,

aku ambik masa untuk menulis entri ni sebab aku tidak tahu bagaimana harus aku mulakan....

pada 11/8/2016.. balik dari kerja, aku terdetik untuk check sama ada aku preggy atau tak. Kebetulan , ada alat UPT yang aku beli sebelum ni. Bila aku check.. ternyata resultnya sungguh mengejutkan. Double line!!!!! masa tu aku..whatttt? terkejut macam tak percaya dengan apa yang aku tengok. So aku tunjukkan result itu pada en suami dan dia juga sama terkejut cuma x tunjuk. Dalam hati aku masih menidakkan sb aku takut alat UPT tu dah x leh pakai so x valid la. orang yang aku cari mestilah adik aku..si salmee tu sb dia dah 3 orang anak..dan juga minta pandangan dari kakak aku. masing  masing bagi mcm mcm versi la..so aku decide untuk belikan lagi 2 upt..satu nak test malam tu jugak..dan satu lagi..nak test awal pagi( katanya result akan valid kalau pagi)

so gigihlah aku dan en suami g beli benda tu...dan akhirnya dua dua result pun sama..positif .





jumaat...12/8/2016..sebelah petang, aku ke…

Nikmat yang diberikan oleh Allah...

Salam..

lama juga aku tidak menulis kat blog ni. dah bersawang dah.. bukan aku xnak cuma idea tu kadang kadang hanya sekerat je..pastu hilang.

lately banyak terfikir tentang kehidupan. Secara individu..pandangan aku pada apa yang aku rasa dan apa yang aku fikirkan. Sebagai hamba Allah..kadangkala kita lupa siapa diri kita..apa lagi kita lupa bahawa kita dipinjamkan nikmat dunia oleh Allah. ..dan andainya Allah nak tarik nikmat tu..kita xde hak untuk menghalang.

aku banyak membaca kisah kisah manusia yang diduga dengan pelbagai dugaan. Paling menakutkan bila dugaan tu Allah tarik nikmat dari kita..nikmat sihat..nikmat rezeki...dan macam macam lagi.

bila dah nak masuk 4series ni...aku rasa takut dan gerun seandainya nikmat yang Allah berikan..ditarik. Maha Suci Allah...so sekarang ni aku berusaha sedaya upaya untuk jaga hubungan aku dengan Allah..paling penting aku berusaha untuk SOLAT di awal waktu. Memang susah nak buat sebab tak biasa. Normally aku selalu melewatkan solat...namun sej…