Posts

Showing posts from October, 2015

hobby baru - art therapy

Image
Salam..

dah dekat 2 bulan x menulis dalam blog ni ..bz dengan hobby baru..huhu..

"colouring book for adult".. mula kenal ttg perkara ni bila aku mencari gambar doodles..so aku mula search kat google tentang SECRET GARDEN , Johanna Basford. Rupanya ia mula menjadi salah satu trend di korea dan buku mewarna SECRET GARDEN sudah terjual 1 juta copy. Not bad kan..

Aku mula mencari buku tersebut..memula mencari kat MPH, kebanyakkannya dah hbs dijual..then satu hari..semasa aku tengah tunggu adik aku, tetiba aku masuk ke sebuah kedai buku di Seksyen 9, area Plaza Masalam..aku terjumpa dengan buku tersebut..

Muka depan buku tersebut Maka bermulalah aku dengan hobi yang baru..dan aku makin obsess dengan pencil warna. Memula beli faber caster pastu sb nak warna yang terang..aku beli pula LUNA watercolour..so inilah hasil imaginasi mewarna aku..hahahah..macam budak kecik..sama minat dengan kak bam dan adik icha


Biasanya..lepas siap satu page aku akan share di Instagram Johanna Basford…