Posts

Showing posts from April, 2014

rindu en.Tunang

Image
Salam..

selepas menjadi tunang orang, baru sekali aku bertemu dengan en.Tunang..itu pun sekejap je..dia datang..menjenguk ku...memang totally lepas bertunang..dia banyak berubah..ramai kekawan bgtau..mungkin sebab dia dah memiliki aku so dia dah x kisah untuk berusaha 'mengorat' aku...

pada mulanya..aku agak sedih sebab dia mcm buat tak kisah..tapi lelama aku dah mula faham perangai dia..so aku pun buat x kisah jugak..sebab aku nak tgk sikap dia...

dan untuk kesekian kalinya..pada hari ini..aku rindu dia dan berharap supaya dia dapat muncul didepan aku sekarang...:(


tq to mr.google Abang..semoga apa yang kita rancang akan dipermudahkan dan pastinya restu Allah adalah sebaik baik restu...I love u so much... pssst   menghitung hari...serba serbi tak kena... xoxo rfa 

Let it go...n move on...

salam...

Dalam usaha mencari diri sendiri..aku menemui banyak kisah, banyak pengajaran hidup yang dapat aku kutip dan jadikan satu panduan dalam menerusi kehidupan ini. Mungkin bukan aku seorang, namun ramai lagi yang diluar sana..ada cinta yang sukar dilepaskan..dan pada aku..cinta aku pada ABIE..adalah sesungguhnya cinta yang sukar untuk aku lepaskan.

Sewaktu aku mengambil keputusan untuk menerima pinangan en.Tunang, aku terlebih dahulu berbual dengan abie..bertanyakan pendapatnya dan jelas sekali dia sedih dengan berita itu. Dia tidak berdaya untuk mempertahankan cinta kami walaupun sebenarnya dia dah berusaha memujuk ibunya untuk menerima cinta kami dan memberi kebenaran untuk berkahwin. Namun ianya tidak berhasil dan aku harus move on..meneruskan hidup tanpa menunggu cinta kami diakhiri dengan perkahwinan. Sayu bila membaca ayat - ayat di whatsapp..dan aku sendiri menangis..Dan ternyata sehingga sekarang aku masih berharapkan ada keajaiban ... aku dan dia dapat disatukan..namun i…

37thn dan perjuanganku...

Image
Salam...

20.4.2014 adalah ulangtahun kelahiranku yang ke 37thn.. Alhamdullilah..umur semakin meningkat, hidup semakin singkat. Aku bersyukur kerana Allah masih memberi aku peluang untuk menikmati kehidupan dan kenikmatan dunia , masih diberi peluang untuk berusaha menjadi lebih baik dan paling penting berhijrah ke arah yang lebih baik...

Ada kawan yang tegur.. aku banyak berubah..alhamdullilah..setiap perubahan yang berlaku dalam diri aku adalah dengan kuasa Allah..yang gerakkan hati aku..untuk menjadi lebih baik. Kenapa dan bagaimana aku berubah? Seriusly, kalau aku fikirkan semula..kenapa dan mengapa aku berubah..macam tak percaya...tapi itulah hakikatnya..

Dihujung tahun lepas..selepas aku menerima kehilangan salah seorang sahabat akibat kemalangan jalan raya klik disini..aku mula takut..paling aku takut, andainya Allah jemput aku dalam keadaan aku masih tidak bersedia..hahaha ada ke ayat camtu..aku mula berfikir tentang dosa , tentang banyak mana pahala yang aku kumpulkan, apakah …

Terima kasih en.Tunang...

Image
Salam...

Dah jadi tunang orang!!! OMG..macam tak caya je..sebab ianya seperti dalam mimpi ..(banyak la mimpi)...yess..akhirnya en.BF yang selama ini berusaha untuk memiliki aku akhirnya menunaikan janjinya dan membuktikan bahawa dia betul - betul cintakan aku..(alamak..terpoyo la pulak)...

Al-kisahnya..apabila selesai bertemu dengan bakal mak mertua..en.bf ada cakap nak hantar cincin tanda+risik+tunang..tapi masa tu aku ingat ianya hanya bualan biasa antara kami. Aku Tanya kenapa nak kena hantar cincin tanda..jawapannya..sebab takut aku berubah hati dan dia nak buktikan dia jujur dengan aku...hmm aku cakap tak kisah la...sebab sekarang aku amat selesa dengan en.BF..dan aku terima dengan redha andainya hubungan kami putus..cuma memang la rasa sedih..sebab dia antara lelaki yang suka melayan kerenah aku yg macam kanak - kanak.

Akhirnya..Jumaat ..18/4/2014.. kami secara rasminya bertunang.. dan ucapan pertama aku cakapkan pada dia ..terima kasih abang...heheh...terasa janggal kerana iany…

iklan: Almond Crunch..antara yang best

Image
Salam,

Sejak aku merasa Almond Crunch , raya tahun lepas, aku mula berangan nak belajar camna nak buatnya namun dari hari ke sehari niat tu berlalu macam tu saja.

Tapi..selera untuk Almond Crunch masih tak tertutup...mujurlah officemate aku, CIK NIK HAFIDZA, cuba membuatnya dan alhamdullilah, Berjaya. Sejak dari hari itu, aku hanya order saja dari dia..dan apa yang aku suka tentang almond crunch dia..tak terlalu manis dan fresh. Kenapa aku cakap begitu..kerana almond crunch yang aku rasa sebelum ni..terlalu manis , dan ada yang aku beli di stesen minyak..kacangnya dah lama dan tak fresh lagi...

Almond Crunch ni..kalau makan..non-stop..sb tu kekadang satu balang..aku boleh hbiskan sehari semalam...



oklah..bagi sesapa yang mahu order boleh hubungi/ sms cik nik di talian:
0126275267. cik nik menerima tempahan dan satu balang..harganya RM 25.00(termasuk pos)..percaya atau tak..aku dah pun tempah 6 balang untuk hari raya aidilfitri nanti...


xoxo
rfa

pssttt inilah antara makanan kegemara…

paranoid tentang komitmen dan perkahwinan

Image
Salam,

paranoid? fobia? trauma?...itulah yang aku alami sekarang setelah en.BF mula bercerita pasal hubungan yang serius, bercerita tentang perkahwinan...satu perangai aku yang aku tahu selepas bercerai 7 tahun yang lepas, adalah aku akan mula mengelabah dan takut bila bf bf aku sebelum ni bercerita tentang komitmen.

Kali ini..aku bertambah takut dan very paranoid sebab hubungan kami memang dah mendapat restu dari kedua belah keluarga..so aku takut seandainya ia hanya tinggal angan angan dan keluarga akan menyalahkan aku kerana buat perangai..

en.BF steady je sebab dia dah nyatakan hasrat hatinya, dia dah buktikan yang dia serius dengan aku namun apakan daya..aku masih curiga dan was-was dengan dia. Semalam , perasaan paranoid aku makin kuat sehingga aku merasakan bahawa hubungan ini akan berakhir macam tu je..

mujurlah ada kawan kawan yang begitu sabar, terutamanya Sis LUNA, yang memang menjadi pakar rujuk aku seandainya aku dalam masalah relationship n life. Apa yang dikatakan seme…

menerima layanan yang tidak diduga..alhamdullilah

Image
salam,

hari isnin memang lah satu hari yang cukup lemau..kena lak internet very slow..but then aku guna intenet hotspot BB aku so..leh la layan blog jap.

Just nak share tentang pertemuan aku dengan family en.BF..yang mana hanya beberapa orang saja yang tahu tentang pertemuan ini..Sejak aku kenal en.BF...dia berulang kali menyuarakan hasratnya untuk membawa aku bertemu dengan mak dia..khasnya dan family dia ..tapi aku banyak kali berdolak dalih kerana masih fobia dengan 'mak mertua' dan aku belum bersedia untuk direject oleh mak en.BF.

Berulangkali dia memujuk, dan selepas aku buat solat malam..aku beri keputusan bersetuju untuk bertemu dengan keluarga en.BF. So, pada 4.42014, en.BF bertolak dari Sabak Bernam, seawall 7 pagi..dan aku sendiri sudah siap menunggu dia. Gara-gara nervous, dia telah tersesat..tapi alhamdullilah, akhirnya dia sampai depan rumah aku dalam kul 930pagi. Sebenarnya aku nak ajak dia bersarapan dulu di area shah alam..namun dia nak balik terus sebab nak …