gelagat lelaki..yang cukup memeningkan kepala..

salam..

lama tak online..heheh..bz dengan keje dan class untuk semester ini pun baru bermula..maybe kena belajar nak manage masa untuk lebih focus...belum terlewat nak ucap selamat hari raya aidiladha...aku seperti biasa..x balik kampong...cuti kejap..x best...hehe( alasan je tu)...

hari ni mood nak citer pasal gelagat lelaki yang cuba mendekati aku..rasa kesian pun ada..kelakar pun ada..tapi apa pun aku terharu dengan semangat diaorang yang cuba mendekati aku..padahal aku ni kalau di lihat..dah xde number...nak di kelaskan..maklumlah..dah tua ..status J lak..rasanya bersepah anak dara yang muda dan cun dan lawa dan cantik dan body pergh..lawa...
Apa pun...aku tahu disebalik semangat mereka nak mengorat aku (perasan la pulak)..ada maksud tersirat dan yang pasti..aku tahu apa yang tersirat...

ada beberapa kategori yang duk muncul depan mataku...

1. lelaki yang dah kawin...
     lelaki begini..berusaha mengajak aku untuk jadi scandal la..kekasih gelaplah..isteri num 2 la..isteri num 3 la...macam macam alasan diaorg bagi..kununnya..isteri x sihat la..kuota nak cukup kan la..sampai aku rasa kesian dengan wife diaorang. Aku amat menghormati perasaan perempuan yang lain..dan seringkali aku cakap..aku tak mahu melukai hati perempuan yang lain...

2. Lelaki muda
     Lelaki muda ni...kalau umur beza 2 3 tahun...masih boleh aku terima..tapi ini..umur 23 hingga 29 tahun...OMG..!! memang la aku suka..seronok sebab mereka ni leh layan kerenah aku..demand aku tapi kang jatuh cinta kang..cinta terhalang lak..mana ada mak bapak suka anak lelaki dia kawan dengan perempuan tua cam aku...hahha...contoh dah terang n jelas..si ABIE...Kerenah mereka cukup menghiburkan.. ada yang sanggup datang jumpa aku..luahkan perasaan.., ada yang sanggup apa saja...untuk aku...ada yang sanggup kena maki dengan aku..janji aku sudi terima dia...pelik betul bebudak begini...aku? terhibur ..itu saja yg leh aku cakap...

3. Lelaki berstatus duda..
  Lelaki mcm ni..diaorang tak nak ada komitment..just nak fun...bagi diaorang..no more masalah...single is better.. dan mereka ingat aku pun akan berfikiran yang sama..hidup nak enjoy..nak fun..nak notty..hhmmm nak tau prinsip aku...umur makin meningkat...hidup makin singkat...beringat lebih baik...

Bagi aku...aku anggap semuanya kawan..cuma aku paling benci lelaki gelojoh..lelaki yang notty...lelaki yang x respect aku...dlm ertikata..aku yang tentukan..letih nak layan kerenah mereka..apalagi dengar ayat ayat cinta dari m ereka yang aku tak suka....


pssss...sudah sudah la duhai lelaki ...aku ni dah tua dan xcantik...



Comments

Popular posts from this blog

Perempuan di mata lelaki

nilai sebuah perkahwinan : suami rogol isteri sendiri? kenapa dan mengapa?

part 2: masih di plaza alam sentral...