my 3rd trimester

Salam,


Dua tiga hari lagi , aku akan masuk fasa ketiga pregnant. 27 minggu dan ke atas..Rasa berdebar makin dirasai sebab bila masuk fasa ketiga..bermakna kena readylah untuk bersalin. Ramai pulak yang di bagi amaran takut bersalin awal..masuk 7 bulan..tapi aku hari hari bercakap dengan adik baby..supaya keluar dengan sama tarikh besday aku.. 20.4. (due adik baby 19.4).

Setakat ni..aku masih ok..cuma muka makin berubah..kaki makin bengkak..mujurlah selera makan tak berubah..masih maintain..mungkin aku dah setting dlm fikiran aku..bahawa aku harus jaga makan. sesekali bila teringin nak makan benda manis saja..aku makan la jugak..ambik rasa. Nasi memang sekali sehari ... 1/4 sahaja.. beserta sayur hijau .
bila cerita pasal makanan..walaupun dah melepasi 6 bulan, aku masih lagi teringin nak makan macam macam..dan insya allah..aku akan balik ke Kelantan pada 20 - 24hb untuk kenduri doa selamat ...so aku dah demand mcm mcm dengan mama.. tak sabar nak makan ubi rebus, gulai kuning keladi campur udang..(sambil menaip sambil menahan rasa..kecur air liur..), yang pasti..xnak orang lain buat kecuali mama..hahah diva betul..

Barang baby pun banyak yang sedia ada. aku x membeli secara besar besaran kerana aku hanya gunapakai baju dan barangan baby milik anak buah aku..si uwais. boleh save bajet..lagipun baby cepat besar..so kalau nak beli..tunggu  nanti dia besar...hehehe..


semoga aku berjaya mengharungi 3rd trimester ni dengan jayanya.


pssttt... daddy adik baby dah excited beli baju baby..setiap kali ke giant, tesco..kalau dia hilang..mesti ada kat area barangan baby..hahaha...


xoxo
rfa

Comments

Popular posts from this blog

nilai sebuah perkahwinan : suami rogol isteri sendiri? kenapa dan mengapa?

Perempuan di mata lelaki

part 2: masih di plaza alam sentral...