Bila Cik Pah Buat Kuih

Salam..

Cuti sempena hari wesak..memberikan aku peluang untuk aku mencuba resepi kuih tradisional Kelantan yang paling aku suka. Kuih ini wajib aku makan di bulan puasa...Kuih Jalo Mas..

First time mencubanya...aku memang teruja sebab ianya menjadi..cuma disebabkan telur kat rumah x banyak so aku hanya buat sikit je..buat kuih tu sebagai intro..hehe mencuba je dulu..bila dah tahu cara - caranya..so bulan puasa tahun ini...aku sudah boleh makan kuih Jalo Mas..di shah alam..kalau tak..pastinya aku terpaksa balik ke Kelantan baru boleh makan...


Inilah kuih Jalo Mas hasil air tangan aku..

bangga tu..sebab nak tgk aku buat kuih muih ni..10 tahun sekali kot...hahaha..cuma..aku memang failed kalau buat biskut n cake..so dah cakap siap-siap kat en. tunang..jgn nak demand lebih lebih..aku x akan buat itu semua..beli je lagi senang..bila lagi nak bantu kawan kawan yg menjual...


pssttt...tetiba teringin nak memasak je...


xoxo
rfa



Comments

Popular posts from this blog

nilai sebuah perkahwinan : suami rogol isteri sendiri? kenapa dan mengapa?

Perempuan di mata lelaki

part 2: masih di plaza alam sentral...