my wedding part 2

 

sambungan.....

pada 5.6. 2015.. tarikh keramat..tarikh yang en. suami yang tetapkan masa majlis merisik dan menetap tarikh kawin. Dia tetap dengan keputusannya dengan tarikh itu...maka.. pada tarikh itu..berkumpullah 2 buah keluarga..meraikan cinta halal kami. Mama menjemput kaum keluarga yang rapat , kawan kawan dan jiran tetangga sahaja. Aku bertuah kerana mempunyai keluarga yang besar dan dengan bantuan dari kakak , abang dan adik..serta anak anak buah yang sponsor ..segalanya dipermudahkan.

pelbagai rintangan dan dugaan yang  muncul...serta masalah -masalah yang timbul di saat saat akhir membuatkan hubungan kami makin kuat dan akhirnya pada 5.6...tarikh yang dia janjikan untuk memiliki aku..tiba...

tq en suami kerana mengotakan janji dan mematri cinta halal kita...

dia mungkin banyak kekurangan dan begitu juga aku..namun bila cinta halal kami terparti..kekurangan itu pelengkap antara kami...insya Allah...

belum ready..baru nak duduk..yang pakai tudung biru..mak mertua...hehehe
very serius..sb nak dengar en suami lafaz nikah...mcm mimpi..omg!!! kt belakang tu..mama n my besfrend
di saat en suami melafazkan nikah.. jurunikah  yang handsome tu aka imam ..adalah abang sepupu kesayangan...tq abg din
antara barang hantaran yang digubah oleh my sister, kak zura..
menerima senaskah alquran...
ini dipaksa oleh kak zura..hahaha
di saat dia sudah sah menjadi suami ku
pengantin sama sama chubby ..hahaha...apa pun I luv purple...




me, en suami  n my lovely sister..kak ani...muka en suami dah penat..hahaha tetamu datang x berhenti



ini...aku dan kawan lama..memang tak sangka..namanya mariani...tq dear



 aku ucapkan ribuan terima kasih pada semua yang terlibat..terutama keluarga besar aku dan keluarga sebelah en suami...hasrat untuk buat majlis simple tapi bermakna telah Berjaya dan aku bersyukur kerana perkahwinan ini mendapat restu kedua belah pihak.

aku menerima dia seadanya..baik buruk..dan dia juga menerima aku seadanya..yang kurang kami berdua berusaha perbaiki...yang lebih..kami anggap satu rahmat dari Allah.


syukur alhamdullilah...

pssstt...dah jadi isteri orang...macam dalam mimpi..huhu

xoxo



Comments

Popular posts from this blog

Perempuan di mata lelaki

nilai sebuah perkahwinan : suami rogol isteri sendiri? kenapa dan mengapa?

part 2: masih di plaza alam sentral...