kenangan mengusik jiwa...zaman di KOLEJ LAGENDA

salam...

semalam aku berpuasa ganti dan sewaktu berbuka, tetiba aku teringatkan kenangan dulu berpuasa dan berbuka di kolej ..di hostel bersama rakan rakan...

Tahun itu, semester kami kena dengan bulan puasa..so aku yang dah biasa berada jauh dari kampung halaman dah tak rasa sangat rindu masa berbuka di kg (kononnya).Pada masa itu,aku dan  rakan rakan sehostel, terdiri dari kak ayu, aya, dan beberapa lagi kawan..(tetiba tak ingat)  kena berdepan dengan exam di bulan puasa. Suasana puasa yang tak seberapa itu membuatkan aku rasa sayu sgt. Manakan tidak, duk di hostel..sahurnya agak menyedihkan..kekadang langsung tak de selera nak makan..masa tu baru lah duk teringatkan ayam percik la, ikan percik la, kurma la, kuih jalo mas la, akok la..( kecur air liur ni)

satu peristiwa yang aku tak leh lupa...adalah last paper sebelum balik bercuti dan beraya di kampung. Kami membeli juadah berbuka puasa kat gerai yg berniaga di luar pagar hostel. kami semua pakat beli nasi ayam..apa yang terjadi..adalah ramai yang kena keracunan makanan . Orang paling kesian adalah si aya, kesian dia..apabila besok pagi nak bersahur..dia sakit perut..dan berulang ulang ke toilet...sehinggakan dia akhirnya terlelap di muka pintu toilet. Kesian dia..dah la pagi tu nak exam paper statistik..n paper last...cukup cukup kesian....

tapi itu semua kenangan yang tak pernah padam dalam ingatan aku...

untuk kak ayu, aya, kak fuzah dan kekawan yang lain..bila la dapat berkumpul kan..rindu wehhh!!!!

nota: rindu nak lepak kat depan bilik hostel sambil lepak lepak..makan kuaci, makan maggi..kenangan mengusik jiwa betul

Comments

  1. Memori terindah zaman kolej memang susah nk dilupakan, susah senang bersama xkira dalam apa jua situasi....

    ReplyDelete
  2. Hanya yang pernah mengalaminye tau susahnye berpuasa di kala tu...tp seronok..

    ReplyDelete
  3. betul tu...susah senang..bersama..dah macam keluarga sendiri..
    **peluk ketat** kak ayu..
    atie: betul tu..puasa di kolej lagenda banyak dugaan...huhu..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Perempuan di mata lelaki

nilai sebuah perkahwinan : suami rogol isteri sendiri? kenapa dan mengapa?

part 2: masih di plaza alam sentral...