hobi baru aku ke? entah..

salam...

aku ni bukanlah seorang yang suka bergambar tapi aku suka gambar yang kandid or spontan . Tatkala aku melihat satu iklan " yuna n her camera' aku jadi teruja lak. Kamera yang dia pegang tu menarik perhatian aku sampai aku cakap kat cik wan..iklan itu ternyata berkesan menarik nafsu aku untuk mendapatkan kamera itu..bengong tul... tapi kalau aku nak beli kamera itu..mestilah aku kena ada minat yang berkaitan..kalau setakat beli then simpan kotak baik tak yah....ok..korang mesti nak tahu...what kind of camera yang aku duk giler sekarang?..jeng jeng jeng

 



ta daaaa!!!!! inilah dia...Camera Canon EOS 1100D..kaler merah (ala..yang Yuna pegang tu)...


  • 12.2MP APS-C CMOS Sensor
  • SD/SDHC/SDXC Memory Card Slot
  • DIGIC 4 Imaging Processor
  • 2.7″ Clear View LCD
  • Full HD Movie Mode
  • 100-6400 ISO
  • Compatible with Canon EF and EF-S Lenses
  • 63 Zone Dual-Layer System / 9 Point AF
  • 3 fps Continuous Shooting
  • Basic + Function / Creative Auto
  • The Canon EOS 1100D has a 12.2MP CMOS (APS-C) sensor and Canon’s DIGIC 4 image processor – providing you with high quality JPEG and RAW images. Features like 100-6400 ISO, the 9 point AF system, and the 63 zone dual layer metering system help to capture detailed and lush images in any situation. Of course the 2.7″ LCD doesn’t hurt either – infact, the LCD provides a brillant display on which to compose and relive your shots. The camera also has a viewfinder for more precise image making.

    In addition to taking great photographs the 1100D also records great movies! The camera captures 1280 x 720/30p/25p video. Add videos to your Facebook or work on your HD DSLR video short, whatever your goal, this is definitely one tool that’s expected on most DSLR cameras these days.
    The 1100D also features a number of shooting controls designed to make using the camera hassle-free. Functions like Basic+, Quick Setting, and Creative Auto all work to take the guesswork out of photography. Additionally, Quick Control and the feature guide make operation of the camera and its function a no-brainer.
    (crdt to: mylensdb.com)

    Ini adalah target aku sekarang selepas galaxy note (yg mana belum ag dapat di penuhi) ..i love gajet!!!  Kalau ada rezeki..aku akan dapatkan kamera ini.....gunanya? nantilah aku cuba pupuk minat untuk bergambar, or ambik pic anak anak dara aku ..si qisha n si sara....hmmm yang penting...aku dapat  camera ni ....


    nota: agaknya kalau kenen ngan daddy dubai..dapat tak ek?..hahaha berangan je lebih ni....



    Comments

    Popular posts from this blog

    nilai sebuah perkahwinan : suami rogol isteri sendiri? kenapa dan mengapa?

    Perempuan di mata lelaki

    part 2: masih di plaza alam sentral...